KIJK. Michel Wuyts begrijpt tactiek Evenepoel niet: “Als hij voor ritwinst wilde gaan, is het dom om al van zo vroeg aan te vallen”

Een ongeziene machtsontplooiing van Jumbo-Visma op de moordende Angliru in de Vuelta. Kuss, Vingegaard én Roglic bleven met z’n drieën over. Maar iedereen verwachtte ook Remco Evenepoel op de Angliru. De bergkoning koos al vroeg voor de aanval, en werd op vijf kilometer van de top voorbijgereden door de groep der favorieten. Iets wat onze analist Michel Wuyts niet begrijpt. “Als hij voor ritwinst wilde gaan, was zijn beslissing om al van zo vroeg aan te vallen dom.”

36 reacties

  • Jean De Grande

    8 maanden geleden
    "De Koers" heeft in ieder geval gewonnen.
  • Stefan Heyninck

    8 maanden geleden
    Remco rijdt met passie. Een echte flandrien. Het zou Wuyts sieren moest hij wat dimmen en mee achter deze topper staan. De winst in het klassement lag al lang buiten bereik. Maar hij heeft ons een schitterende rit gegeven.
  • Philip Van Cleemput

    8 maanden geleden
    Wat een domme commentaar van Wuyts. Iedereen die de Vuelta een beetje volgt weet toch dat de Bergtrui het hoogst haalbare en tevens ook enige doel is voor Evenepoel. De ritwinst had mooi meegenomen geweest, maar was nooit een doelstelling.
  • Bjorn Decroubele

    8 maanden geleden
    Beste Michel, Remco zich meten met de echte toppers? sorry maar Remco is een echte topper. hoeveel renners zijn er in het peloton die al een grote ronde gewonnen hebben, en daarnaast wereldkampioen op de weg en tegen de klok? juist 1: Remco. strafste is hij is amper 23 jaar. er zijn echt wel meer koersen buiten de TDF hoor. Remco zorgt tenminste voor attractieve wedstrijden ipv aan te vallen op 200meter van de aankomst
  • AUGUSTIN GHIJSELS

    8 maanden geleden
    Remco heeft duidelijk gemaakt dat hij de bergtrui wou veilig stellen.Dat gaat hem ook lukken.Hij had weer een formidabele dag want ze hebben hem maar gegrepen op 5,5 km van de meet en hij was al van bij de start mee weg.Dus, Remco behoort na bijna 3 weken nog steeds tot de sterksten van het peleton.En hij heeft naar eigen zeggen nog 2 kansen om een 3de ritzege te boeken.Wij blijven fier over Remco en Cian.