Apple gaat met de nieuwe iPhone 15 nu ook over op de universele USB-C connector. Op de foto: Ruben van den Oever, teamleider in de winkel van de online kabelshop.nl laat zien hoe de USB-C kabel eruit ziet.
Volledig scherm
PREMIUM
Apple gaat met de nieuwe iPhone 15 nu ook over op de universele USB-C connector. Op de foto: Ruben van den Oever, teamleider in de winkel van de online kabelshop.nl laat zien hoe de USB-C kabel eruit ziet. © Marlies Wessels / Getty Images

iPhone heeft voortaan andere oplaadkabel nodig: “Goed voor iedereen, behalve voor Apple zelf”

Techgigant Apple is overstag en gaat alle nieuwe telefoons uitrusten met de universele USB-C-aansluiting die Brussel verplicht maakt. Is de klant daardoor goedkoper uit? En kunnen mensen met een oudere iPhone de kabeltjes daarvoor straks nog wel kopen?

17 reacties

  • Bart Janssens

    7 maanden geleden
    Is geen goed nieuws. Deze aansluiting zit er al op sinds de iPhone 5. Ongeveer tien modellen. Nooit problemen mee gehad. Ondertussen passeerde aan de andere kant o. a. micro USB en mini USB de revue, niets dan miserie. Europa moeit zich met dingen waar het beter kan afblijven.
  • ETIENNE LOGIST

    8 maanden geleden
    Men vergeet hier te vermelden dat niet alleen het type van aansluiting belangrijk is maar ook het protocol - lees de taal - dat gebruikt wordt bij de communicatie tussen oplader, laadkabel en toestel van cruciaal belang is. Apple en Samsung gebruiken reeds lang het 'Power Delivery' protocol en vooral Chinese merken Quick Charge of hun merkspecifieke protocol.
  • Johan Buelens

    8 maanden geleden
    Al bij all valt het wel mee, om van de supersnelle lading te genieten moeten de Apple Kables gebruikt worden op appel toestellen, een gewone USB-C kan opladen maar niet wet de snelste laadtijden. Wel grappig dat de EU dacht Apple zover te kunnen krijgen dat alles 100% universeel werdt. Veel plezier met die trage USB-C's van 5€ uit de Mediamarkt!
  • bruno draulans

    8 maanden geleden
    Niet zeveren over die kabels. Standarisering van kabels en apparaten is al lang aan de gang. Alleen de logica is soms ver te zoeken. Eo ook adapters voor laptops. Wordt hoog tijd dat daar 1 type voor gebruikt wordt.
  • Bob Peeters

    8 maanden geleden
    Jammer, de lightning kabels werkten altijd goed en ik vond ze handig.Waarom iedereen het verkondigd als een goednieuws show, snap ik niet.