Dit weekend wordt de Vliegveldlaan afgesloten voor het rooien van bomen.© gvb

Voorbereiding aanleg fietspaden N747 start: “Weg afgesloten voor rooien bomen”

Peer/Bocholt/Hechtel-Eksel -

Dit weekend starten de eerste werken voor vrijliggende fietspaden langs de N747 tussen Kaulille en Eksel. Op de Vliegveldlaan worden bomen gerooid, waarna er tot eind 2024 eenrichtingsverkeer zal gelden.

Geert Van Baelen

Vanaf zaterdag 16 september tot en met zondagavond 17 september is de Vliegveldlaan in Kleine-Brogel afgesloten tussen de Rietstraat en de Zavelstraat. De aannemer velt dan de bomen langs deze weg om plaats te maken voor de geplande vrijliggende fietspaden. Tijdens deze werken is in een omleiding voorzien.

“Na een lange voorbereidingsperiode zijn we blij dat de werken op de Vliegveldlaan en Ekselsebaan kunnen starten”, zegt burgemeester van Peer Steven Matheï (cd&v). “Het is een erg belangrijk fietspadenproject waarmee we de missing link tussen Kaulille en Eksel kunnen wegwerken. Met in totaal 8 kilometer is dit project een belangrijk onderdeel van onze ambitie om in 12 jaar tijd 50 kilometer fietspaden te leggen.”

Om de bomen over een traject van 3,6 kilometer te vellen moet de Vliegveldlaan om veiligheidsredenen dit weekend afgesloten worden. “De aannemer probeert deze afsluiting zoveel mogelijk te beperken. Daarom legt hij de bomen aan de noordelijke kant van de rijweg en voert ze niet meteen af.”

Bereikbaarheid

In beide richtingen is er een omleiding voorzien via de N748, Zavelstraat, Torenstraat en N747. Op 23 en 24 september wordt een reserveweekend ingepland voor deze werken, mochten er zich onvoorziene omstandigheden voordoen. Na het afvoeren van de bomen worden de bermen bouwrijp gemaakt. Zo is er ruimte voor de nutsmaatschappijen om hun leidingen voor elektriciteit, gas, telefonie en water te vernieuwen en te verplaatsen. Daarna, in het voorjaar van 2024, starten de effectieve riolering- en infrastructuurwerken die duren tot het jaareinde. Tijdens deze werken is eenrichtingsverkeer mogelijk van Kleine-Brogel naar Kaulille, tot wanneer de fietspaden klaar zijn. In het voorjaar van 2024 starten ook de voorbereidende werken voor de tweede fase vanaf Kleine-Brogel richting Eksel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer