Kipling-erfgename voor rechter wegens achterstallige alimentatie, advocaat haalt uit: “Dochters hebben appartement van half miljoen euro gekregen”

Het Openbaar Ministerie heeft zes maanden gevangenisstraf geëist tegen Mireille Gram (57), de dochter van Kipling-miljardair Tony Gram, wegens het niet betalen van alimentatie. Gram zou in totaal 90.000 euro achterstallen hebben opgebouwd. “Mijn cliënte zit in de gevangenis, ze is de sukkel der sukkels”, aldus haar advocaat Walter Damen.

Het trieste verhaal van Mireille Gram wordt almaar triestiger. De miljonairsdochter belandde na het overlijden van haar moeder in een zware depressie, die uiteindelijk resulteerde in een familiedrama. In 2015 probeerde Gram haar tweelingdochters om te brengen met een mes. De meisjes raakten gewond, maar overleefden de moordpoging. Gram werd uiteindelijk tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld.

LEES OOK. De Kipling-erfgename die zo ongelukkig was dat haar meisjes mee de dood in moesten

Maar daarmee was de saga rond de steenrijke vrouw nog lang niet ten einde. De vrouw begon een relatie met een zware crimineel, die er samen met zijn entourage in slaagde om Gram te pluimen. “Hij heeft 1,5 miljoen euro van haar gestolen”, aldus Walter Damen, de raadsman van Gram. “Maar hij kwam er vanaf met een voorwaardelijke straf. Mijn cliënte is inmiddels alles kwijt, want iedereen heeft van haar geprofiteerd. Ze staat onder bewind en krijgt bij wijze van spreken nog 20 euro per week. Ze zit in de gevangenis, ze is de sukkel der sukkels.”

Alimentatie

Toen Mireille Gram en de vader van haar dochters in 2015 gingen scheiden, werd beslist dat Mireille Gram 1.000 euro per maand alimentatie aan haar ex zou betalen. Gram zou in al die jaren nauwelijks hebben bijgedragen, zo beweren de advocaten van de ex-vrouw. Ook het Openbaar Ministerie meent dat Gram zich daardoor schuldig maakte aan familieverlating. “Het gaat om 90.000 euro achterstallige onderhoudsgelden. Voor de ex-man was het jarenlang financieel zeer moeilijk”, aldus de advocate van de ex-partner. “Hij stond helemaal alleen in voor de opvoeding.”

Raadsman Walter Damen haalde hard uit naar de advocaten van de ex-man. “Strikt juridisch klopt het wat wordt gezegd. Mireille heeft niet zelf betaald? En waarom niet? Omdat vader Tony ervoor zorgde dat zijn kleindochters niks te kort kwamen. Dat de tegenpartij niet komt vertellen dat ze het financieel zwaar hebben gehad, want dat is gewoon niet zo. De ex en de dochter zijn nooit iets tekortgekomen. Recent hebben beide dochters een appartement van ruim een half miljoen euro gekregen. Welke student kan dat zeggen? Mireille Gram heeft niks meer. Ze heeft geen geld, dus hoe zou ze kunnen betalen? Dit is de meest onnodige procedure ooit. Het maakte deze hele zaak nog triestiger dan ze al was.”

© rr

vdaa

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen