West-Vlaamse provinciebelastingen voor tweedeverblijvers en tweedeverblijfstaks van Knokke-Heist zijn onwettig

Het Hof van Beroep van Gent heeft geoordeeld dat de West-Vlaamse provinciebelasting op tweede verblijven in strijd is met het gelijkheidsbeginsel. Voorts herhaalde de rechter dat de tweedeverblijfstaks van Knokke-Heist onwettig is.

Waarom is dit belangrijk?

Wie een tweede woning bezit, wordt soms geconfronteerd met extra belastingen, voornamelijk in de kustgemeenten. Denk bijvoorbeeld aan de tweedeverblijfstaks. Eigenaars van een tweede woning hebben dergelijke belastingen al meermaals aangevochten. De rechter heeft hen al meermaals gelijk gegeven.

Beluister hieronder het volledige gesprek met advocaat Bart Engelen


In het nieuws: Het Hof van Beroep in Gent heeft opnieuw enkele klachten van tweedeverblijvers behandeld. In twee afzonderlijke arresten verwierp de rechter de extra belastingen die ze aan West-Vlaanderen en Knokke-Heist moeten betalen.

Uitspraak tegen de provinciebelasting

Allereerst kant de rechter zich tegen de verhoogde provinciebelasting voor tweede verblijvers in West-Vlaanderen. Die taks is volgen

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer