VIDEO. Eigen schuld of “ernstige schending van fair play”? Goal in Champions League voor vrouwen krijgt juridisch staartje

De voetbalsters van FC Twente bereikten afgelopen weekend de tweede voorronde van de Champions League door het Spaanse Levante met 3-2 te verslaan. Maar een controversieel Nederlands doelpunt krijgt nu een juridisch staartje.

Vincent Van Genechten
Bron: NOS, ESPN

Twente begon niet goed tegen Levante. De Spaanse ploeg kwam al vroeg op een ruime voorsprong. Paula Tomas opende in de 14e minuut de score en Alba Redondo maakte er zes minuten later 2-0 van. Door treffers van Renate Jansen en Marit Auée gingen de ploegen toch met een gelijke stand de rust in. Sophie te Brake bezorgde Twente met een doelpunt halverwege de tweede helft de overwinning en kwalificatie.

Feest in Nederland, maar vooral boosheid in Spanje. Jansen scoorde namelijk op controversiële wijze. Twente gaf de bal na een spelonderbreking terug aan Levante, maar Jansen ging er na een twijfelend moment in de verdediging mee aan de haal en deed de netten trillen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij Levante waren ze woest, maar de scheidsrechter zag er geen graten in. Daarom heeft de Spaanse club nu een klacht neergelegd bij de UEFA.

“Na het in bezit hebben van alle documentatie, de getuigenissen van de aanwezigen en het bekijken van de beelden, heeft de secretaris van de raad van bestuur een klacht ingediend bij de UEFA Women’s Champions League vanwege het ‘onsportieve gedrag’ van FC Twente in het duel van afgelopen zaterdag. In het document, dat door Levante aan de Controle-, Ethische en Disciplinaire Instantie van de UEFA Women’s Champions League is gestuurd, wordt verzocht een onderzoek in te stellen wegens een zeer ernstige schending van sportief fair play door FC Twente”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer