Getty Images / BELGA / BELGA
Volledig scherm
© Getty Images / BELGA / BELGA

Vlaanderen vereenvoudigt aanvraag voor huurpremie, oppositiepartij Vooruit wil verder gaan: “Dit is een doekje voor het bloeden”

Bijna de helft (46 procent) van de mensen die recht hebben op een huurpremie vragen die niet aan. De Vlaamse regering heeft daarom twee voorwaarden geschrapt voor huursubsidies of -premies in de hoop deze toegankelijker te maken, meldt Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) donderdag in een persbericht.

  1. Geen doodsoorzaak na autopsie Annie De Poortere, dus kan dossier vuilnisbak in? Niet volgens experts: “Je kan zelfs veroordelen zonder lijk”
    PREMIUM
    Zaak Annie De Poortere
    7

    Geen doodsoor­zaak na autopsie Annie De Poortere, dus kan dossier vuilnisbak in? Niet volgens experts: “Je kan zelfs veroorde­len zonder lijk”

    De autopsie op het lichaam van Annie De Poortere heeft niets opgeleverd. De vrouw lag dertig jaar lang begraven en een grondige analyse van haar stoffelijk overschot kon de doodsoorzaak niet blootleggen. Lees: wetenschappelijk valt niet aan te tonen dat ze vermoord is. Maar wat betekent dat nu voor het onderzoek? En pleit dat haar toenmalige echtgenoot nu volledig vrij? Joachim Meese, advocaat en professor strafrecht aan de Universiteit Antwerpen licht toe. “Lijkverberging? Het zal moord zijn of niets.”
    Sint-Martens-Latem
  2. HET RAPPORT. Hoe is het met onze belastingen gesteld en met jouw pensioen? Zo presteerden de federale ministers de afgelopen 3,5 jaar

    HET RAPPORT. Hoe is het met onze belastin­gen gesteld en met jouw pensioen? Zo presteer­den de federale ministers de afgelopen 3,5 jaar

    Hoe presteerde de regering-De Croo de afgelopen 3,5 jaar? Om een volledig overzicht te krijgen wikken en wegen onze politieke journalisten Fleur Mees en Isolde Van den Eynde het beleid van de federale regering en geven ze elk belangrijk departement een uitgebreid rapport. Wie haalde er een buis, wie haalde het met de hakken over de sloot en hoe deed premier De Croo het? Hoe is het met onze belastingen gesteld en met jouw pensioen? Van de (weinige) uitblinkers over de ‘zesjes' tot de vier gebuisden: bekijk de rapporten hieronder in detail.