Wat brengt de winter voor onze energiefactuur? Onze energie-expert Robbe van Lier blikt vooruit.
Volledig scherm
PREMIUM
Wat brengt de winter voor onze energiefactuur? Onze energie-expert Robbe van Lier blikt vooruit. © Shutterstock / Tessa Kraan

ANALYSE. Moeten we deze winter opnieuw vrezen voor een energiecrisis?

Hoewel de temperaturen het nog niet meteen doen vermoeden, gloort de winter stilaan om de hoek. Het sein voor onze energie-expert Robbe van Lier om vooruit te blikken. Want wat brengen de komende maanden voor uw energiefactuur: dreigen er opnieuw tekorten? Moeten we weer vrezen voor hogere prijzen? En wat doe je best met je contract?

76 reacties

  • Dirk BERX

    7 maanden geleden
    De winter 2023-2024 kan het mogelijk nog bibberen worden ! Maar vanaf oktober 2024 zal de energiehemel in Vlaanderen opklaren ! Want de toekomstige nieuwe leiders in Vlaanderen beloven voor de zoveelste keer dat alles zal "veranderen" voor de Vlaamse bevolking !
  • Raymond Van Dooren

    7 maanden geleden
    Heb altijd een langlopend energie contract gehad en blijf daar ook bij. Betaal liever die genoemde 15/30% meer dan in de wintermaanden een torenhoge maandfactuur gepresenteerd te krijgen. Mijn loon is in de zomermaanden immers ook niet minder dan in de wintermaanden.
  • Geert Tamsyn

    7 maanden geleden
    Frankrijk zit met al zijn kerncentrales bij de hoogste elektriciteitsprijzen van Europa, en moest vorige winter zelfs bij ons om elektriciteit komen bedelen.
  • Michel Roman

    7 maanden geleden
    Er is in de verste verte geen energiecrisis ! De prijzen worden kunstmatig hoog gehouden door een beperkt aantal instanties , enkel om zichzelf te verrijken , meer is er niet aan de hand. En wij maar voorgelogen worden en , natuurlijk veel betalen. Waar zit Europa om daar een mouw aan te passen ?
  • Louise Maertens

    7 maanden geleden
    Ze zullen wel opnieuw alle trukken uit de doos toveren om alles duurder te maken...en dan nog één of andere smoes verzinnen om het volk iets wijs te maken...