Lantis CEO Luc Hellemans ‘pakt uit’ met het vrouwenmagazine ‘Cleo’. Het kan op weinig bijval rekenen bij Gwendolyn Rutten (Open Vld), Meyrem Almaci (Groen) en Annick De Ridder (N-VA).
Volledig scherm
Lantis CEO Luc Hellemans ‘pakt uit’ met het vrouwenmagazine ‘Cleo’. Het kan op weinig bijval rekenen bij Gwendolyn Rutten (Open Vld), Meyrem Almaci (Groen) en Annick De Ridder (N-VA). © Belga/ Greetje Van Buggenhout / Bob Reijnders / Klaas De Scheirder

Lancering ‘vrouwenmagazine’ rond Oosterweel-project stuit op kritiek: “Seksistisch gezwam”

Lantis, de bouwheer van de Antwerpse Oosterweel-verbinding, de erf van de eeuw, komt met het nieuwe lifestylemagazine ‘Cleo’. Dat magazine zal er voor “iedereen” zijn, klinkt het. “Op basis van een krantenartikel is het idee ontstaan dat Lantis met uit- en kooktips in een magazine vrouwen dichter bij het project wil brengen.” Net zoals haar collega politici Gwendolyn Rutten (Open Vld) en Meyrem Almaci (Groen) reageert ook Antwerps havenschepen Annick De Ridder (N-VA) koeltjes: “Deze vrouw werkt en volgt het Oosterweelproject al twintig jaar op, u hoeft mij dus niet mee te krijgen.”