Man met 17 kogels neergeschoten op straat in Anderlecht, vluchtauto uitgebrand teruggevonden

Er heeft in de nacht van woensdag op donderdag een schietpartij plaatsgevonden in de Wayezstraat in Anderlecht. Een auto met vier inzittenden reed een auto met één persoon aan boord klem. Ze stapten uit en vuurden hun kalasjnikovs af op het slachtoffer. De man werd doorzeefd met zeventien kogels en stierf ter plekke.

cds, mtm

“Onze diensten zijn afgelopen nacht rond 1.10 uur opgeroepen voor een schietpartij in de Wayezstraat in Anderlecht”, zo meldt de politie van Brussel-Zuid. “Het slachtoffer is ter plaatse overleden aan zijn verwondingen.”

De man zou geraakt zijn door zeventien kogels, terwijl er negentien hulzen ter plaatse werden gevonden. De daders sloegen nadien op de vlucht. In Molenbeek heeft de politie nadien hun uitgebrande vluchtauto, een Volkswagen Golf, aangetroffen in de Zaadstraat. Het labo is ter plaatse gekomen en de federale gerechtelijke politie voert het onderzoek. Van de schutters is momenteel geen spoor.

(lees verder onder de foto)

© Bart Dewaele

Buurtbewoner Zaidi Becher lag samen met zijn vrouw te slapen toen ze plots geweerschoten hoorden. “Mijn vrouw is gaan kijken aan het raam en zag hoe iemand in zijn auto werd doodgeschoten met een kalasjnikov. Ik ben ook gaan kijken, maar heb niets meer gezien. Daarna verzamelden zich wel getuigen om te kijken hoe het gesteld was met de persoon in de auto. Ze zeiden dat hij dood was en hebben de politie gebeld.”

Becher maakt zich zorgen om de veiligheid in zijn buurt. “Ik ben natuurlijk bezorgd om mijn familie. De problemen nemen hier al jaren toe. Er zijn hier veel drugsproblemen. De laatste jaren zijn er hier veel cafés en mensen die drugs verkopen. We willen meer veiligheid. Wat hier gebeurt, is niet normaal. Tot 2011 of 2012 was alles hier rustig. Daarna is er veel veranderd”, zegt hij.

Schoonmaakoperatie

Deze week alleen waren er al drie schietpartijen in Anderlecht. In de wijk Peterbos werden minstens acht schoten gelost, al vielen er geen gewonden. Meer dan waarschijnlijk ging het toen om drugsgerelateerd geweld. Ook in de Doverstraat, vlak bij de Wayezstraat, werden deze week al schoten gelost, ook hier raakte niemand gewond. De zaken zijn mogelijk gelinkt.

De afgelopen weken en maanden kwam Brussel-Zuid meermaals in het nieuws door toenemende klachten over criminaliteit en drugsoverlast. Na een grootschalige schoonmaakoperatie, waarbij 200 agenten de omgeving uitkamden en 56 arrestaties verrichten, werd er ook een permanent actieplan opgesteld. Daarin staat onder meer dat Brussel-Zuid een permanente politiepost krijgt en dat er in en rond het station een alcoholverbod zou komen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer