Voedingsjournalist Eva Kestemont schreef een boek over ultrabewerkt voedsel.
Volledig scherm
PREMIUM
Voedingsjournalist Eva Kestemont schreef een boek over ultrabewerkt voedsel. © Getty Images/Science Photo Libra / Ertsberg/AnClapdorp

Groentewraps zonder groenten. Boter met water in. En citroenzuur waar geen citroen aan te pas komt. Expert over ultrabewerkt voedsel in uw winkelmand

Het voedsel dat u in de winkelrekken vindt, is niet altijd wat het lijkt. In sommige groentewraps zijn nauwelijks groenten te vinden. In producten waarop in grote letters ‘ongezouten’ staat, wordt soms toch zout verwerkt. Voedingsjournalist Eva Kestemont (33), die een boek schreef over ultrabewerkt voedsel, neemt vijf voedingswaren onder de loep en legt uit welke ingrediënten er dan wél in zitten. “Waarom zou je vermoeden dat een gezond ogende granola helemaal niet zo’n positief effect heeft op je gezondheid?”