Op sociale media circuleren video's van de doorzeefde auto

Man ter plaatse overleden bij schietpartij "met oorlogswapens" in Anderlecht, minstens 17 kogelhulzen gevonden

In Anderlecht is een man van 31 om het leven gebracht bij een schietpartij. Bij de schietpartij werden oorlogswapens gebruikt, weten we uit bronnen. Kort na de feiten werd er een uitgebrande wagen teruggevonden in Sint-Jans-Molenbeek. Er wordt onderzocht of er een link is met het drugsmilieu. 

In Anderlecht is afgelopen nacht een man om het leven gebracht bij een schietpartij. Dat melden Het Nieuwsblad en La Capitale en het nieuws is bevestigd door de politie. Het slachtoffer stierf ter plaatse. 

De feiten speelden zich af in de Wayezstraat in het centrum van Anderlecht. Volgens de Franstalige krant La Capitale werd het slachtoffer klemgereden door een wagen met vier inzittenden, waarna hij in zijn wagen doorzeefd werd met kogels. Volgens onze informatie werden er bij de schietpartij oorlogswapens gebruikt. Er werden minstens 17 kogelhulzen aangetroffen. 

Buurtbewoner Zaidi Bechir getuigt: "We waren aan het slapen, ik, mijn vrouw en onze kinderen. Opeens hoorde ik "tak, tak, tak". Ik dacht dat het vuurwerk was. Mijn vrouw lag naast mij, zij heeft door het raam iemand met een kalasjnikov gezien. Hij heeft iemand gedood in de auto."

"Onze diensten zijn inderdaad vannacht rond 1.10 uur opgeroepen in de Wayezstraat voor een schietpartij”, zegt politiewoordvoerster Sarah Frederickx. "Het slachtoffer is ter plaatse overleden aan zijn verwondingen."

Videospeler inladen...

Kort na de feiten werd een uitgebrande wagen teruggevonden in Sint-Jans-Molenbeek. "De verdachten hebben de vlucht genomen en een gelijkaardig type voertuig werd verderop uitgebrand teruggevonden. 

Op sociale media circuleren video's van de auto die in brand gestoken is. Bekijk de beelden hieronder: 

Het onderzoek is in handen van de federale gerechtelijke politie. Uit bronnen horen we dat er onderzocht wordt of het een afrekening in het drugsmilieu is. Van de daders is er voorlopig geen spoor. 

De burgemeester van Anderlecht Fabrice Cumps noemt die link met de drugswereld "waarschijnlijk". "De emotie is groot na de moord van afgelopen nacht." Hij schetst tijdens een persconferentie de situatie in zijn gemeente. Deze zomer, zo zegt hij, zijn er verschillende operaties geweest. "Sinds midden juni zijn er specifiek voor deze problematiek 455 politieacties geweest, met meer dan 1.000 arrestaties. We zijn niet naïef. Wanneer we de dealers oppakken, raken we niet aan de grote vissen, niet aan de netwerken. Daarvoor heb je andere onderzoeken nodig." 

BEKIJK - Helen Goedgebeur: "De voorbije 3 maanden 1.000 arrestaties gelinkt aan drugsgeweld, het lijkt dweilen met de kraan open":

Videospeler inladen...

Meest gelezen