De Praagse Lente van 1968 werd beëindigd toen troepen van het Warschaupact onder leiding van de Sovjet-Unie het land binnenvielen.
Volledig scherm
De Praagse Lente van 1968 werd beëindigd toen troepen van het Warschaupact onder leiding van de Sovjet-Unie het land binnenvielen. © reuters / via REUTERS

Poetin: “Sovjettanks naar Hongarije en Tsjecho-Slowakije sturen was een vergissing”

Een opvallende verklaring van Vladimir Poetin dinsdag. Zo stelde de Russische president dat het destijds een vergissing was van de toenmalige Sovjet-Unie om tanks naar Hongarije en Tsjecho-Slowakije te sturen om massaprotesten tijdens de Koude Oorlog de kop in te drukken.

30 reacties

  • Marc Baeyens

    8 maanden geleden
    Probeert Poetin nu te zeggen "Russische tanks naar Oekraïne sturen was een vergissing" ? Hij heeft anders geen lessen getrokken uit vergissingen. Poetin wordt de doodgraver van zijn land. Wie wil er nu nog bondgenoot zijn van dergelijk corrupt en agressief regime, buiten de communistisch geïndoctrineerde dwalingen.
  • Fred Kijzer

    8 maanden geleden
    Het zit nu eenmaal ingebakken in onze genen. Caesar, Napoleon, alle kolonialisaties over de eeuwen heen. Mensen willen andere mensen overheersen.
  • Sito Van Magentis

    8 maanden geleden
    Oekraïne binnenvallen was ook een vergissing van Rusland. Rusland maakt nog al eens vergissingen en leert er niet van.
  • Carmen De Gussem

    8 maanden geleden
    Wat hij zegt is waar dus het wordt hoog tijd dat hij inziet dat hij ook die weg opgegaan is; als hij dat allemaal weet waarom vermoordt hij nog verder Oekraïners en zijn eigen volk . Zou er dus toch een vijs los zitten en niet alleen bij hem maar bij de meeste politici?
  • Wendy Van Meel

    8 maanden geleden
    Hij heeft gelijk dat Washington geen vrienden heeft... enkel belangen... Ik wil liever met China en Rusland bondgenoten zijn dan met Amerika