RV / RV
Volledig scherm
© RV / RV

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Zelensky prijst vernietiging peperdure luchtafweer op de Krim - Kiev ontkent herovering dorp bij Bachmoet

UPDATEDe voorbije uren zijn bij drone-aanvallen op de door Rusland geannexeerde Krim meerdere grote explosies waargenomen. Bij één van de aanvallen heeft Oekraïne een Russisch luchtverdedigingssysteem uitgeschakeld, zegt een bron binnen de Oekraïense inlichtingendiensten aan Reuters. Intussen hebben Russische beschietingen volgens Oekraïne in de regio Cherson het leven gekost aan een jongen van amper 6 jaar oud. Volg hier al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via ons liveblog.

  1. Is huidige vorm van ons zonnestelsel veel vroeger ontstaan dan gedacht? Italiaanse planetoloog denkt van wel: “Deze meteorieten wijzen daarop”
    PREMIUM

    Is huidige vorm van ons zonnestel­sel veel vroeger ontstaan dan gedacht? Italiaanse planeto­loog denkt van wel: “Deze meteorie­ten wijzen daarop”

    Een periode van ‘reuzenplaneten-instabiliteit’ die leidde tot de huidige vorm van ons zonnestelsel, kwam mogelijk veel eerder dan gedacht. Meteorieten die op aarde zijn gevonden, bevatten daar aanwijzingen voor. De Italiaan Alessandro Morbidelli, planeetonderzoeker aan het Observatoire de la Côte d’Azur in Frankrijk, kwam tot die conclusie en licht die toe voor ons.
  2. Jan (42) ziet op camerabeelden hoe inbreker aan de haal gaat met kluis: "Alle spaarcenten voor onze kinderen zaten daarin... Zij hebben nu niks meer”
    PREMIUM

    Jan (42) ziet op camerabeel­den hoe inbreker aan de haal gaat met kluis: "Alle spaarcen­ten voor onze kinderen zaten daarin... Zij hebben nu niks meer”

    “Mijn dochter zag de sleutels van mijn auto op de oprit liggen en maakte ons meteen wakker.” Het had een onvergetelijke dag moeten worden voor Jan Pollet en zijn gezin uit het West-Vlaamse Hoogstade (Alveringem) want zijn petekind deed haar communie. Maar het draaide anders uit. Toen zijn 16-jarige dochter om 6 uur ‘s ochtends naar beneden kwam, zag ze dat een onbekende in hun huis ingebroken had. “Je zou haast denken dat hij hier al eerder in huis is geweest”, vertelt Jan. Hij vertelt ook dat de inbreker opvallend vlot de voordeur kon openen.
    Alveringem