Ronny van den Ackerveken

Bedrijf uit Rijkevorsel geeft startschot voor zwerfvuilactie van 104 bedrijven in de Kempen

In de Kempen gaan 104 bedrijven voor de zesde keer hun industrieterrein opruimen voor een grote zwerfvuilactie. Het startschot werd donderdag gegeven door schrijnwerkerij Eribel uit Rijkevorsel. Volgens de bedrijven is het de grootste zwerfvuilactie van bedrijven in heel Vlaanderen. 

Schrijnwerkerij Eribel uit Rijkevorsel heeft donderdag het startschot gegeven voor een grote zwerfvuilactie in de Kempen. In totaal gaan 104 bedrijven uit de Kempen voor de zesde keer hun industrieterrein volledig zwerfvuilvrij maken.

"Wij doen voor de tweede keer mee, omdat wij duurzaamheid heel belangrijk vinden", vertelt Inne Lemmens van Eribel. "Wij geven niet enkel om onze mensen, maar ook om onze omgeving. Daarom vonden we het heel belangrijk om deze keer weer mee te doen. Niet al onze medewerkers doen mee, want dan zou de bende te groot zijn, maar iedereen was wel heel positief over de actie."

104 bedrijven

De 104 bedrijven zullen elk hun eigen terrein volledig zwerfvuilvrij maken. "Deze actie is de grootste zwerfvuilactie van heel Vlaanderen. Het is een heel krachtig signaal tegen het zwerfvuil", vertelt Katleen Mertens van IOK Afvalbeheer, de vereniging die de actie organiseert.

Medewerkers van schrijnwerkerij Eribel ruimen het industrieterrein van het bedrijf op
Ronny van den Ackerveken

"Ondernemers geven op deze manier aan dat ze geen afval op hun industrieterrein willen. Een proper terrein is fijner om op te werken en heeft een betere uitstraling voor bezoekers. We merken dat het zwerfvuil op de industrieterreinen de laatste jaren gedaald is, wat ook te maken heeft met onze acties", aldus Mertens.

Het enige bedrijf uit Rijkevorsel

Schrijnwerkerij Eribel is het enige bedrijf uit Rijkevorsel dat meedoet met de zwerfvuilactie. "Een aantal jaren geleden kregen we een aantal opmerkingen dat er in onze gemeente best veel zwerfvuil lag, maar de laatste jaren is dat toch sterk gedaald", zegt Dorien Cuylaerts (N-VA), burgemeester van Rijkevorsel. "Wij zijn heel blij dat er een bedrijf uit onze gemeente opnieuw meedoet met de actie", besluit de burgemeester.

Meest gelezen