© Getty / Ann Demeulemeester

Modelabel Ann Demeulemeester brengt parfum op de markt

Belgisch modemerk Ann Demeulemeester maakt de stap naar de beautywereld. Het label breidt het bestaande gamma uit met een eerste parfum.

Hanne Vandenweghe

De geur krijgt de naam ‘A’ mee, is genderneutraal en zit in een minimalistisch vormgegeven fles van 75 ml. Volgens de site van het label ruikt de neus een aroma geworteld in de natuur en met een dierlijk aspect.

“De elementaire geur van Ann Demeulemeester concentreert zich rond de code A, het initiaal van de ontwerper en de eerste letter van het alfabet. Het is een symbool dat gebaseerd is op kern en standvastigheid en wordt gebruikt om de essentie van een uitdrukking aan te duiden: een visuele en emotionele taal gedistilleerd in een uniek genderloos parfum”, aldus het tekstje op de website.

“De geur, persoonlijk vervaardigd door Ann Demeulemeester via een levenslange instinctieve studie van noten en associaties, brengt de poëtische zuiverheid en structurele sereniteit van het duurzame oeuvre van de ontwerper over. Het is een intrigerende compositie, belichaamd door de oorspronkelijke en mysterieuze onduidelijkheden van de natuur. Gemaakt vanuit instinct, is het een verleidelijke geur verfijnd uit ingrediënten in hun zeldzaamste, puurste vorm. Dit parfum is gemaakt op basis van essentiële oliën die zijn verkregen uit de koude persing van de beste kwaliteit natuurlijke grondstoffen.”

Voor Demeulemeester is een eigen parfum een droom die uitkomt. Dat meldde ze aan modesite WWD. Voor een flacon betaal je 330 euro. Het parfum is te koop via de officiële site van het modehuis, de flagshipstore in Antwerpen en andere geselecteerde winkels. De stap naar beautyland is trouwens niet het enige wat schuift bij Demeulemeester. Vanaf deze maand heeft het label met Stefano Gallici ook een nieuw creatief directeur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer