© RTV

Gemeente vindt originele manier om dak van torengebouw te laten herstellen: “We hebben een schitterende oplossing”

Heist-op-den-Berg -

Het puntdak van het bekende torengebouw in Heist-op-den-Berg wacht nog steeds op een herstelling. De gemeente heeft nu een manier gevonden om het dak te laten herstellen, zonder dat daarvoor heel diep in de buidel getast zal moeten worden.

Bert Provoost

Gemeenteraadslid Marcel Van Hoof (ETA+) ergert zich al langer aan de stellingen die het oude dak al een paar jaar onderstutten. Het nodige onderhoud is niet tijdig gebeurd en daar zijn de gevolgen zichtbaar van. Op de gemeenteraad polste hij naar de vooruitgang in het dossier van het voor Heist iconische gebouw.

Die blijkt er inderdaad te zijn, zo meldde schepen van Patrimonium Carl Verelst (CD&V). “Ik heb heel goed nieuws. We hebben een schitterende oplossing. Er is een samenwerking met de Sint-Lambertusschool geregeld”, zo kondigde hij aan.

“Die houten constructie op het torengebouw is niet de dakconstructie zelf. Daaronder ligt nog een waterdicht dak. Dat maakt dat de houten constructie er perfect afgenomen kan worden. Een aannemer zal dat doen. Tijdens dit schooljaar zullen de leerlingen hout van de school een kopie maken van wat er nu opstaat. De nieuwe constructie zal dan in zijn geheel weer op het torengebouw gezet worden.”

Dubbele winst

“Dit is dubbele winst. Er is eindelijk een herstelling, maar het is ook een geweldig verhaal voor de school. De leerlingen die hier aan meegewerkt hebben, zullen binnen heel veel jaren nog altijd kunnen vertellen dat ze aan het dak van dat opvallende gebouw in Heist-centrum hebben meegewerkt”, aldus Verelst.

Het torengebouw werd in de jaren vijftig gebouwd door werklozen. Het was lang in gebruik als politiebureau, maar sinds 2005 wordt het gebouw aan de kop van de Bergstraat gebruikt door het gemeentelijk cursuscentrum.

Het torengebouw zal er eind dit schooljaar weer wat frisser uitzien.© JDW

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners