© Getty Images for MTV

Waarom het telkens zo’n cadeau is als Taylor Swift opduikt tijdens een prijsuitreiking

Als Taylor Swift haar aanwezigheid op een prijsuitreiking bevestigt, wordt het gegarandeerd een moment om nooit te vergeten. Afgelopen dinsdag nam ze tijdens de MTV Music Video Awards maar liefst negen beeldjes mee naar huis — een absoluut record. De voorbije jaren stal ze meerdere keren de show. Wij zetten haar bijzonderste passages op een rij.

Hanne Vandenweghe

VMA’s 2008: ze bracht voor de eerste keer haar lief mee

In 2008 maakte Taylor haar allereerste VMA-debuut, en dat deed ze uiteraard in stijl. De zangeres zag de prijsuitreiking als een kans voor haar eerste publieke optreden met haar toenmalige vriend Joe Jonas.

© FilmMagic

VMA’s 2010: ze zet Kanye West subtiel op zijn plaats

Wie kan ooit de VMA-ramp van 2009 vergeten, toen Kanye West het podium bestormde tijdens Taylors acceptatietoespraak voor de beste vrouwelijke muziekvideo en zei dat Beyoncé eigenlijk de award verdiende? Hoewel Swift toegaf dat er die avond wat tranen vloeiden, kwam ze het jaar daarop sterker terug. Taylor bracht haar fonkelnieuwe nummer Innocent, dat naar verluidt over Kanye gaat. De ster opende haar optreden met korrelige beelden van het incident van het jaar ervoor. De subtiele tint is ongeëvenaard.

© WireImage

VMA’s 2013: ze heeft het moeilijk haar ex te zien

Ook popsterren zijn uiteindelijk gewoon mensen. Mensen die het moeilijk kunnen hebben om hun ex te zien. In 2013 ging een clipje van Swift viraal. Ze zat in het publiek toen haar ex Harry Styles op het podium verscheen om te speechen en lijkt “shut the f*ck up” te zeggen. Hoewel niemand tot op vandaag helemaal zeker weet waarop de I knew you were trouble-zangeres reageerde, is het filmpje een echte hit geworden en een voorbeeld dat supersterren niet allemaal dikke vrienden zijn.

VMA’s 2015: haar girl squad breekt het internet

Toen Taylor de met sterren gevulde cast achter haar videoclip Bad blood aankondigde, brak ze het internet. Het is met diezelfde cast dat ze een verpletterende indruk maakte op de VMA’s in 2015. Swift bewees dat ze een gewoon meisje is met haar eigen girl squad. Fotomomentje!

© Getty Images

VMA’s 2022: dansen en zingen

Als Taylor’s passages in awardshows ons iets hebben geleerd, is het dat de ster de meest enthousiaste gast ooit is. Tijdens de VMA’s van vorig jaar danste ze op het podium met Lizzo en liet ze de karaokekoningin in zichzelf helemaal los tijdens het optreden van Blackpink. Niet entertainend genoeg? De ster wordt niet voor niets gezien als the gift that keeps on giving. Op datzelfde evenement verraste ze haar grote fanschare met het heuglijke nieuws dat haar tiende album (Midnights) eraan kwam.

© Getty Images

VMA’s 2023: hydrateren, hydrateren

Nog een mooi momentje van Swift in het publiek: ze was tijdens de meest recente awarduitreiking niet te zien zonder bekertje water in haar handen. “Het lijkt erop dat ze weet hoe belangrijk het is om gehydrateerd te blijven”, aldus een fan.

© Getty Images for MTV

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer