Premier Alexander De Croo© Fred Debrock

Premier De Croo geschokt door brandstichtingen in Waalse scholen: “Zullen alles doen om daders te vervolgen”

Premier Alexander De Croo noemt de brandstichting in een aantal scholen in Wallonië “totaal onaanvaardbaar”. Hij benadrukt dat aan het recht op seksuele opvoeding niet getwijfeld kan worden. “We zullen er alles aan doen om de daders te identificeren en hen te vervolgen “, zegt de premier op Instagram.

jvh
Bron: BELGA

De voorbije dagen werd in vier scholen in Charleroi brand gesticht. Daarbij werd graffiti aangebracht die verwees naar lessen seksuele opvoeding die leerlingen uit het zesde leerjaar en het vierde middelbaar verplicht twee uur per jaar moeten krijgen. Voor de brandstichting was ook al protest ontstaan tegen de plannen.

“Als vader ben ik geschokt door de brandstichting in scholen in Wallonië”, reageert premier De Croo. “Zoiets is totaal onaanvaardbaar. Een school moet een veilige plek zijn voor alle kinderen. We zullen er nu alles aan doen om de daders te identificeren en hen te vervolgen. Aan het recht op seksuele opvoeding kan niet worden getwijfeld. Het zorgt ervoor dat kinderen weerbaar zijn en is essentieel in de seksuele gezondheid voor iedereen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer