Tim Merlier sprint naar tiende seizoenszege in uitgeregende tweede etappe Ronde van Slowakije

Tim Merlier (30, Soudal-Quick-Step) heeft donderdag in een massasprint de tweede etappe gewonnen van de Ronde van Slowakije. Na een etappe van 143,9 kilometer was hij in de straten van Poprad de snelste in een massasprint. Cees Bol (Astana Qazaqstan Team) werd tweede, Colby Simmons (Jumbo-Visma) mocht als derde mee op het podium.

Maxime Caeyman
Bron: BELGA

In een lastige etappe, in kletsnat weer, reden vijf weinig bekende renners lange tijd aan de leiding, maar in de laatste tien kilometer werden zij weer ingerekend door het peloton. Daar had het Belgische Soudal-Quick-Step het merendeel van het achtervolgingswerk opgeknapt.

Merlier haalde het daarna in een oplopende spurt met duidelijke voorsprong voor de Nederlander Cees Bol en de Amerikaan Colby Simmons. Het was de tiende seizoenszege voor de dertigjarige Oost-Vlaming. De Fransman Rémi Cavagna, een ploegmaat van Merlier bij Soudal-Quick-Step, blijft daags na zijn solozege in de openingsrit aan de leiding van het algemene klassement. Hij heeft twee minuten voorsprong op zijn eerste achtervolgers. 

De Ronde van Slovakije duurt nog tot en met zondag. Vrijdag staat een heuvelachtige rit over 171,6 kilometer op het programma.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer