Dood van restaurantuitbater ’t Lusthof blijft veel vragen oproepen: “Camerabeelden of getuigen gezocht”

© jhm

Sint-Idesbald -

Het gerecht en de politie doen een oproep naar getuigen na het verdacht overlijden van Karel Mahieu (44), restaurantuitbater van ‘t Lusthof in Sint-Idesbald. De man werd vorige week donderdag dood teruggevonden in zijn zaak, maar zijn dood werd nog steeds niet opgehelderd. “We doen een oproep naar camerabeelden zoals bewakingscamera’s, dashcams, deurbelcamera’s of andere beeldregistratie”, meldt de federale politie.

Jelle Houwen

De 44-jarige Karel Mahieu werd vorige week donderdagochtend dood aangetroffen in zijn zaak ‘t Lusthof in de Strandlaan in Sint-Idesbald. De zaak werd meteen als een verdacht overlijden beschouwd. De man had immers verwondingen die konden wijzen op geweld door derden. Dat bleef na een week echter nog steeds onduidelijk. De wetsdokter voerde een autopsie en toxicologisch onderzoek uit, maar ook dat bracht nog geen voldoende uitsluitsel. Zijn dood blijft veel vragen oproepen. Daarom besliste de onderzoeksrechter in Veurne om een oproep tot getuigen te lanceren.

LEES OOK. Verdacht overlijden in Koksijde: eigenaar (44) dood aangetroffen in bekend restaurant

“In het kader van een gerechtelijk onderzoek is de politie op zoek naar camerabeelden (bewakingscamera’s, dashcams, deurbelcamera’s of enige andere beeldregistratie) in de Strandlaan en de Willem Elsschotlaan in Koksijde voor de periode van dinsdag 5 september 2023 vanaf 8.00 uur tot donderdag 7 september 2023 om 11.00 uur”, meldt de politie. “Ook wordt er gevraagd aan iedereen die getuige was van verdachte handelingen in diezelfde periode in de omgeving van de horecazaak “’t Lusthof” in Koksijde om dit te melden aan de politie. Discretie wordt verzekerd.”

Wie tips heeft over de zaak kan dit laten weten op het tipformulier via de site van de federale politie of via het gratis nummer 0800/30.300.

Karel Mahieu (44) werd vorige week dood teruggevonden in zijn zaak ‘t Lusthof.© jhm

Karel Mahieu (44) werd vorige week dood teruggevonden in zijn zaak ‘t Lusthof.© jhm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen