Jef Druyts

Voorzitter Jong VLD Leuven in elkaar geslagen na nachtje stappen, verdachten zijn minderjarigen uit omgeving Kortrijk

Jef Druyts, voorzitter van Jong VLD Leuven, ligt in het Jan Palfijnziekenhuis in Gent nadat hij na een avondje stappen in elkaar werd geslagen door een groepje jongeren. Druyts liep een kleine hersenbloeding en een schedelfractuur op. Intussen zijn de verdachten geïdentificeerd. "Het gaat om minderjarigen uit de buurt van Kortrijk", zegt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Zuid. 

"Na een nachtje stappen in Gent met een vriendin ben ik bij het afscheid nemen, aangepakt door een groepje jongens", vertelt Jef Druyts vanop zijn ziekenhuisbed op intensieve zorgen in het Jan Palfijnziekenhuis in Gent. "Op café waren we het groepje jongens al tegengekomen, ik voelde toen al dat de vibe niet helemaal goed zat. Zo stelden ze heel wat ongepaste vragen over mijn geaardheid. Dus zijn we vertrokken, maar helaas werden we achtervolgd door het groepje jongeren." 

Hersenbloeding en schedelfractuur

Toen Jef afscheid nam van zijn vriendin liep het uit de hand. "Zelf herinner ik mij niets meer van het incident", zegt de Jong VLD Leuven voorzitter. "Mijn vriendin vertelde me achteraf dat ze me zogezegd een hand wilden geven om afscheid te nemen, maar ik kreeg een vuistslag in de plaats. Daardoor belandde ik met een kleine hersenbloeding en schedelfractuur op intensieve zorgen." 

De verdachten zijn geïdentificeerd, het gaat om minderjarigen uit de buurt van Kortrijk 

Parket West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk

Het parket West-Vlaanderen afdeling Zuid onderzoekt intussen het incident. "Er loopt inderdaad een onderzoek bij de afdeling Kortrijk" is te lezen in een persbericht. "De verdachten zijn geïdentificeerd. Het gaat om minderjarigen uit de buurt van Kortrijk. Omdat ze minderjarig zijn, zal het parket verder geen commentaar geven." 

Als je kind een andere geaardheid heeft, ben je hier als ouder bang voor 

Jef Druyts, voorzitter Jong VLD Leuven

Jef is serieus geschrokken van het incident. "Vooral voor mijn ouders vind ik dit verschrikkelijk. Als je kind een andere geaardheid heeft, ben je hier als ouder bang voor. Helaas kunnen dergelijke incidenten niet voorkomen worden. Het is vooral aan de politie en het gerecht om elk voorval goed te onderzoeken." 

Meest gelezen