© EPA-EFE

Roman Yaremchuk wil bij Valencia zijn zelfvertrouwen terugwinnen: “Ik speelde bij Club Brugge een paar goede wedstrijden, maar ze gaven me weinig kansen”

Op 29 augustus 2022 kondigde Club Brugge trots de komst aan van Roman Yaremchuk voor een recordbedrag van 16 miljoen euro, nu - iets meer dan een jaar later - praat de Oekraïner voor het eerst met de media over zijn transfer naar Valencia CF. En hij blikt ook kort terug op zijn periode bij Club Brugge.

Maxime Caeyman,

Zijn periode bij Club Brugge liep niet zoals verhoopt - en dan drukken we het nog zacht uit - en dus wordt Yaremchuk op huurbasis gestald bij het Spaanse Valencia CF. Daar hoopt de spits de weg naar de goal terug te vinden. “We zijn lang geleden begonnen met praten, een paar maanden geleden namen ze al contact met me op. Ik wilde hier echt naartoe , want het is een geweldige club en ze hebben geweldige fans. Ik kijk er echt naar uit om mezelf te bewijzen en aan de slag te gaan”, zo spreekt Yaremchuk het ene na het andere cliché uit.

“Vroeger dacht ik altijd dat ik twintig doelpunten zou maken”

Bij Club Brugge kon de 1.91 meter lange spits maar zes keer scoren in 32 wedstrijden en dus wil Yaremchuk niet te hoog van de toren blazen. “Toen ik bij een nieuw team kwam dacht ik altijd dat ik twintig doelpunten zou maken en dat iedereen heel blij zou zijn. Maar je moet realistisch zijn. Ik bekijk het wedstrijd per wedstrijd en als ik goed speel, komen de doelpunten vanzelf. Wij spitsen moeten hard werken en als ik goed speel, komen de doelpunten vanzelf”.

Tot slot kwam de Oekraïner ook nog eens terug op zijn periode bij blauw-zwart. “Ik raakte geblesseerd, speelde een paar goede wedstrijden, maar ze gaven me weinig kansen. Ik hoop dat Valencia me zal helpen om mijn zelfvertrouwen terug te winnen en dat ik kansen zal krijgen om doelpunten te maken.”

Yaremchuk kon bij Club Brugge nooit overtuigen.© BELGA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer