© Eurosport

Hij moet enkel nog veilig aankomen in Madrid: Remco Evenepoel nu al mathematisch zeker van het bergklassement

Hij kwam naar de Vuelta voor de rode trui, maar het is met de bolletjestrui dat Remco Evenepoel binnen enkele dagen naar huis zal gaan. Onze landgenoot zit vandaag - net zoals gisteren - in de vroege vlucht en kwam op de eerste twee beklimmingen van de dag als eerste boven. Evenepoel kan zo niet meer bijgebeend worden in het bergklassement.

Maxime Caeyman
Bron: Belga

Na zijn offday in de rit naar de Tourmalet veranderde Evenepoel meteen het geweer van schouder. Niet het eindklassement, maar wel ritzeges en de bergtrui zouden het doel worden voor de rest van de Vuelta. Evenepoel won de dag nadien meteen de rit en veroverde zo ook de leiding in het bergklassement. Die zal hij ook niet meer afgeven, want door de vijf punten op de Alto de las Estacas en de tien op de Puerto de San Lorenzo die hij vandaag meegraaide, kan hij niet meer ingehaald worden.

Evenepoel heeft nu 106 bergpunten, en dat zijn er 55 meer dan zijn eerste achtervolger, de Deen Jonas Vingegaard. In de rest van deze Vuelta zijn nog 53 punten te verdienen. Evenepoel wordt zo de opvolger van Thomas De Gendt, de laatste Belgische eindwinnaar van het bergklassement in de Vuelta. Die slaagde daar in 2018 in.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Remco Evenepoel in de bolletjestrui.© Getty Images

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen