© Eurosport

Tadej Pogacar ziet ploegmaat Marc Hirschi winnen in Coppa Sabatini en sprint zelf naar derde plaats

De Zwitser Marc Hirschi heeft de Italiaanse ééndagswedstrijd Coppa Sabatini gewonnen. De renner van UAE Team Emirates haalde het in een sprint met twee van Pavel Sivakov, die gisteren nog de Ronde van Toscane op zijn naam had geschreven. Tadej Pogacar werd derde.

Maxime Caeyman

Op iets minder dan zeventig kilometer van de aankomst ontplofte de wedstrijd volledig. Een elitegroepje met onder andere Pavel Sivakov, Richard Carapaz en Tadej Pogacar werd gevormd. De Sloveen werd daarbij vergezeld door drie ploegmaats (George Bennett, Marc Hirschi en Davide Formolo). Toen er een tweede versnelling volgde, moest Pogacar zijn ploegmaat Hirschi en de Fransman Sivakov laten gaan. Die twee mochten sprinten voor de zege, waarin Hirschi duidelijk de snelste was. In de achtergrond stelde Pogacar in de sprint de derde plaats veilig. De Sloveen doet zo een plaatsje beter dan in de Ronde van Toscane, waar hij vierde werd na een zwak moment in de finale.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer