Michel Van den Brande vrij onder voorwaarden na arrestatie voor doodsbedreigingen aan ex-werknemer

Stellingbouwer Michel Van Den Brande is donderdagochtend door de politie gearresteerd na doodsbedreigingen aan een ex-werknemer. Hij werd intussen door de onderzoeksrechter onder voorwaarden vrijgelaten.

tg, jve, pvs

Volgens onze bronnen is hij donderdagochtend opgepakt op zijn bedrijf en moest hij zijn gsm afgeven. Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt ons dat hij werd gearresteerd voor verhoor.

Zijn advocaat, meester Tim Smet, meldt dat Van den Brande zijn volledige medewerking aan het onderzoek heeft verleend en is voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die heeft hem intussen onder voorwaarden in vrijheid gesteld.

Facebook

Alles draait om doodsbedreigingen aan het adres van een ex-werknemer, zo is ons intussen ook bevestigd door gerechtelijke bronnen. Michel Van den Brande (63), eigenaar van stellingbouwbedrijf Kontrimo in Temse, heeft al langer een conflict met F.M. (42) die hij op staande voet heeft ontslagen. Wat volgde waren wederzijdse beschuldigingen en klachten. Vorige maand uitte de stellingbouwer doodsbedreigingen op sociale media en verklaarde zijn ex-werknemer ‘vogelvrij’.

LEES OOK. Michel Van den Brande tijdelijk van Facebook gegooid na doodsbedreigingen aan adres oplichter

De ondernemer plaatste een foto van het huis van de vermeende oplichter online, met daarboven ook zijn adres en enkele zeer expliciete dreigementen. “Eh vuile rotte hond! Nu gaat ge eraan”, luidde het onder meer. Van den Brande schreef ook dat “je voor minder het recht in eigen handen zou nemen” en dat “klootzakken als hij uit de maatschappij verwijderd moeten worden”. Hij sloot het bericht af met enkele weinig aan de verbeelding overlatende woorden: “We zullen dansen op uw graf!” en “DOOD!”. Daarop werd Van den Brande van Facebook gegooid en startte het parket Oost-Vlaanderen een onderzoek.

Oplichting

Volgens Michel Van den Brande werd hij zwaar opgelicht door de man. De werknemer die verantwoordelijk was voor de boekhouding van het bedrijf bleek enkele honderdduizenden euro’s in eigen zak te hebben gestoken. Hij verkocht mooie praatjes en ik ben er met open ogen ingelopen”, zei hij daarover.

Van den Brande beweerde dat hij de omzet van zijn bedrijf zag kelderen van 1 miljoen euro naar 18.000 euro. Dat de oplichter niet aan zijn proefstuk toe was, maakte de ondernemer extra kwaad. Hij had al verschillende veroordelingen voor gelijkaardige feiten op zijn kerfstok, maar hoefde tot nu toe nog nooit naar de cel.

Ondernemer Michel Van den Brande werd bekende Vlaming na zijn deelname The Sky is the Limit. Hij staat er om bekend geen blad voor de mond te nemen. Maar in de bewuste post op Facebook was hij duidelijk een stap te ver gegaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen