© PZ LRH

Extra patrouilles en labelactie aan Hasseltse station om fietsdiefstallen aan te pakken

Hasselt -

De politie LRH en de Stad Hasselt gaat een week lang preventieve acties organiseren aan het station in Hasselt rond fietsdiefstallen. Bijna 20% van het totaal aantal diefstallen vindt plaats in de omgeving van het station.

Mireille Maes

De preventieweek rond fietsdiefstallen is een initiatief van de NMBS tijdens de Week van de Mobiliteit. Er worden extra acties georganiseerd in de stationsomgeving. In Hasselt alleen al werden in 2023 al een tweehonderdtal aangiftes van fietsdiefstallen genoteerd door de politie LRH. “Deze problematiek blijft dus hoog op onze prioriteitenlijst staan,” zegt korpschef Philip Pirard. “De stationsbuurt, waar veel fietsen gestald worden, is een populaire plek voor fietsdieven. ”

Labelen

“Op maandagnamiddag en woensdagvoormiddag kan je jouw fiets gratis laten labelen door onze gemeenschapswachten,” zegt burgemeester Steven Vandeput. “Zo een label kan potentiële dieven afschrikken maar zorgt er ook voor dat een fiets na een mogelijke diefstal beter kan worden opgespoord en teruggegeven.” De politie Limburg Regio Hoofdstad gaat ook extra patrouilleren in de stationsomgeving. Daarnaast worden er een week lang flyers en fietslabels met preventietips uitgedeeld.

Het graveren is gratis en vindt plaats aan de grote fietsenstalling aan het station op maandag 18 september van 13.30 uur tot 17.30 uur en op woensdag 20 september van 08.00 uur tot 12.00 uur.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer