Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Daag het mannetje in Remco Evenepoel uit en je krijgt lik op stuk: “Mentaal ben ik onbreekbaar”

Figuurlijke muilpeer hier, scherpe veeg uit de pan daar? A la bonheur. Je krijgt er Remco Evenepoel (23) alleen maar nóg nijdiger en strijdvaardiger mee. Het is de benzine die hem vooruit brandt. In deze Vuelta leidde het tot één van de zotste weken uit zijn nog prille carrière. Dé les van de Tourmaletklap? (lacht) “Ik zal de Tour maar laten voor wat hij is, zeker?”

22 reacties

  • Johan Planckaert

    7 maanden geleden
    remco is het grootste talent dat Belgie gekend heeft na merckx-maertens.
  • Geert Degezelle

    7 maanden geleden
    Is dat echt nodig om Remco af te breken na 1 offday in een onvoldoende voorbereidde Vuelta? De grote Miguel Indurain werd op z'n 23ste 97ste in de Tour op 2u53m. 4 jaar later won hij 5x na elkaar de Tour. Jonas Vingegaard werd op z'n 23ste 46ste in de Vuelta op 1u57m. Ik snap dit negativisme echt niet. In vergelijking met de 2 genoemde toppers, heeft Remco al een Vuelta gewonnen vorig jaar op z'n 22ste! Remco zál de Tour winnen.
  • Ivan Raepers

    7 maanden geleden
    En wat heeft Remco nu bewezen. Zeker niet dat hij instaat is om de grote favorieten van Jumbo te kunnen volgen als het er op aan komt. Toch chapeau voor zijn doorzettingsvermogen en zijn strijdlust.
  • Eric De Baeremaeker

    7 maanden geleden
    Je moet mentaal 3 weken sterk zijn en ook stressbestendig . Een rechtstreeks duel op een beklimming tussen de toppers hebben we wel gemist . Remco deed het wel alleen terwijl de jumbo’s bijna tot op het einde door ploegmaats werden gesteund . Dat is het voordeel van een zeer sterke ploeg .
  • Sam Bedfort

    7 maanden geleden
    Mentaal onbreekbaar zijn is goed, maar realistisch zijn ook. Voorlopig kan je in grote rondes niet mee met de wereldtop. De bergtrui is uiteraard een goede prijs, net als de ritwinsten.