© AP

Kim Jong-un in Komsomolsk aan de Armoer voor bezoek aan ruimtevaartfabriek

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, die op bezoek is in Rusland, is vrijdagochtend aangekomen in Komsomolsk aan de Amoer in het Russische Verre Oosten voor een bezoek aan een lucht- en ruimtevaartfabriek. Dat meldden Russische persbureaus.

Bron: BELGA

“Kim Jong-un kwam per trein aan in het treinstation van Komsomolsk aan de Amoer”, meldde het Russische staatspersbureau TASS. Het voegde eraan toe dat de Noord-Koreaanse leider op weg was naar een “lucht- en ruimtevaartfabriek”. Volgens het agentschap Interfax produceert dit bedrijf “militaire en civiele uitrusting”.

Woensdag, tijdens zijn eerste buitenlandse reis sinds de coronapandemie, ontmoette de leider van Pyongyang de Russische president Vladimir Poetin voor een rondleiding en officiële gesprekken van meer dan twee uur. Bedoeling was de banden tussen hun twee landen te versterken, met name op militair gebied.

Het bezoek van Kim Jong-un aan Rusland, dat dinsdag begon, zal “nog een paar dagen” duren, kondigde Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov donderdag aan, zonder verdere details te geven.

Poetin had aangekondigd dat Kim Jong-un naar Komsomolsk aan de Amoer zou reizen. De Noord-Koreaanse nummer één zal daarna een militaire “demonstratie” bijwonen van de Russische Pacifische Vloot in Vladivostok, waaraan hij in 2019 al een bezoek bracht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer