Videospeler inladen...

BEKIJK - "Altijd opnieuw zoeken naar mijn plek": acteur Mathias Vergels openhartig over voorstelling rond mentaal welzijn

Gisterenavond ging de voorstelling "Het komt voor in de beste families" in première met acteur Mathias Vergels, een productie van "Te Gek!?". De organisatie wil zo mentale gezondheid bespreekbaar maken. Vergels getuigt in "VRT NWS Laat" over zijn eigen opname in het psychiatrisch ziekenhuis. "Ik hoop dat de mensen die het zien er iets aan zullen hebben."

Sinds 2012 kennen we Mathias Vergels als Lowie Bomans in Thuis. Vanaf nu is hij ook te zien in een voorstelling "Het komt voor in de beste families" van "Te Gek!?", een organisatie die meer aandacht wil voor mentaal welzijn. De voorstelling is gebaseerd op basis van het recent en gelijknamig boek van Similes, een sociaal-culturele vereniging, die de familie en naasten van mensen met psychische problemen ondersteunt.

Vergels werd zelf ook even in het psychiatrisch ziekenhuis opgenomen. Het verhaal van de voorstelling ligt hem dan ook nauw aan het hart. "Het voelt juist om te doen. Het doet mij iets", zegt Vergels geëmotioneerd. "Het is altijd opnieuw zoeken naar mijn plek. Ik ben gewoon blij dat ik dat kan doen en ik hoop dat de mensen die het zien er iets aan zullen hebben."

De acteur geeft ook toe dat hij schrik heeft ooit opnieuw in de psychiatrie te belanden. "Elke dag, absoluut. Dat is niet iets dat weg is, maar het gaat nu wel goed."

BEKIJK - Onze reporter Machteld Libert woont met Mathias Vergels de generale repetitie bij:

Videospeler inladen...

De voorstelling "Het komt voor in de beste families" gaat op tournee in 35 psychiatrische ziekenhuizen en culturele centra in Vlaanderen. Meer info op de website van Te Gek!?.

Meest gelezen