Oud-weerman Frank Deboosere verkoopt plantjes voor Kom Op Tegen Kanker: "We verpakken de zon in een prachtige azalea"

Duizenden vrijwilligers gaan dit weekend op pad voor het plantjesweekend voor Kom op tegen Kanker. Ze verkopen op heel veel plaatsen een kleine azalea voor 8 euro. "Zo zamelen we geld in voor kankerpatiënten", vertelde Frank Deboosere vanochtend in "Goeiemorgen Morgen!" op Radio2.

Dit weekend is het weer tijd voor de jaarlijkse plantjesverkoop van Kom Op Tegen Kanker. Vrijwilligers verkopen azalea's aan al wie de strijd tegen kanker een warm hart toedraagt. 

Oud-weerman Frank Deboosere is campagneleider. Hij kijkt heel erg uit naar het weekend. "Het wordt schitterend. Vandaag, morgen en overmorgen drie dagen volop zon die we aan de mensen gaan geven. We verpakken dat in een prachtige azalea voor acht euro. Daar maak je heel veel mensen blij en jezelf ook", zegt hij op Radio 2.

BELUISTER - Campagneleider Frank Deboosere over het plantjesweekend

Geld gaat naar zorgprojecten voor patiënten

"We hebben ongelooflijk veel vrijwilligers die de plantjes verkopen. Het is dankzij hen dat het project draait. Het zijn vaker dames die mee verkopen, dus misschien kunnen de heren nog een extra inspanning doen. Het doet me vooral plezier dat er ook veel jonge mensen zijn die meedoen." 

Het geld dat Kom Op Tegen Kanker inzamelt met de verkoop gaat naar de patiënten zelf. "We financieren zorgprojecten in de vorm van een luisterend oor, activiteiten, lotgenotencontact, informatie en praktische of financiële hulp voor mensen met kanker en hun omgeving", zegt Deboosere. 

Zelf is hij ook van plan om plantjes te verkopen. "Ik zal in de omgeving van Mechelen mensen warm maken om een plantje te kopen." Deboosere voorspelt dat er dit weekend ongeveer 200.000 planten verkocht zullen worden. 

Meest gelezen