Kanye West.© EPA-EFE

Bizarre verbouwing: peperdure villa Kanye West wordt schuilkelder

Als je geld te veel hebt, doe je al eens rare dingen. Zo ook Kanye West, die zijn stijlvolle villa momenteel laat verbouwen tot… schuilkelder.

Tom Vets

De villa heeft zicht op zee. Of beter gezegd had. Want het is de bedoeling dat alle ramen worden verwijderd. Er zal ook geen elektriciteit meer zijn. Het moet een echte bunker worden. Kanye kocht het pand voor 53 miljoen euro, en de verbouwingen kost ook een fortuin. De werkzaamheden hebben alvast vertraging opgelopen, want de aannemer is alweer ontslagen.

“Meneer West wil een schuilkelder uit het begin van de twintigste eeuw”, zegt Tony Saxon. “Maar zonder elektriciteit krijg je gevaarlijke toestanden. Zo wou hij generatoren, maar dat verhoogt het brandgevaar.” De aannemer is naar de rechter gestapt. “Ik werd louter ontslagen omdat ik er opmerkingen overmaakte. Bovendien waren de werkomstandigheden niet fijn. Ik werkte zestien uur per dag, moest er op de grond slapen en werd ook ingeschakeld als conciërge en beveiliger. Ik heb slechts één week loon gehad.” Saxon klaagt West aan voor overtredingen van de arbeidswetgeving en een onbetaald loon van meer dan 1 miljoen euro.

Ondertussen zijn er andere aannemers in het huis begonnen. De ramen zijn gesloopt en het huis is open aan de achterkant. De binnenkant is aan het afbrokkelen en metalen leuningen beginnen te roesten vanwege de blootstelling aan zout water en wind.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer