© ATV

Dan toch groot vaccinatiepunt in Antwerpen, Kinepolis ontvangt vanaf 25 september eerste mensen

Er komt dan toch een vaccinatiecentrum in Kinepolis voor inwoners uit Antwerpen en een aantal omliggende gemeenten. Het centrum is een initiatief van de Eerstelijnszone (ELZ) Antwerpen Centrum en mikt in de eerste plaats op kwetsbare doelgroepen.

Patrick Van de Perre

Het land maakt zich op voor een nieuwe vaccinatieronde. Hoewel het de bedoeling is dat mensen zich laten inenten bij hun huisarts of apotheek, komt er toch een groot vaccinatiecentrum voor de Antwerpse regio.

Inwoners van Antwerpen, Schoten, Wommelgem, Borsbeek en Stabroek kunnen er vanaf 25 september terecht om zich te laten vaccineren. “Met het centrum in Kinepolis willen we de huisartsen en apothekers ontlasten. Zeker in een stad als Antwerpen kunnen we verwachten dat zij het bijzonder druk gaan krijgen”, zegt de voorzitter van de ELZ Antwerpen Centrum Geert Van de Voorde.

In principe kan iedereen, mits er op voorhand een afspraak gemaakt is, terecht in Kinepolis. “We mikken op 65-plussers en kwetsbare mensen die mobiel genoeg zijn om naar Kinepolis te komen. Op die manier kunnen huisartsen en apothekers zich concentreren op mensen in hun buurt die zich minder goed kunnen verplaatsen”, gaat Geert Van de Voorde verder.

In Kinepolis komt toch een vaccinatiepunt. Er wordt vooral gemikt op de kwetsbare groepen.© Dick Demey

Mogelijk meerdere momenten

De ELZ schat dat er in de regio Antwerpen om en bij de 150.000 mensen zijn die zich in Kinepolis kunnen aanmelden. “De vaccinatie gebeurt uiteraard op vrijwillige basis. Dit cijfer is een schatting. De reden waarom we op 25 september beginnen met vaccineren is omdat de Hoge Gezondheidsraad een piek van besmettingen verwacht tegen half oktober. En die willen we voor zijn”, aldus nog Geert Van de Voorde.

Voorlopig is er in Kinepolis een vaccinatieronde op 25 september. “Het is dus geen centrum waar iedereen af en aan kan lopen. Afhankelijk van de behoefte zullen er later dit najaar nog een aantal momenten waarop mensen zich kunnen laten vaccineren bijkomen.”

In de vorige vaccinatiecampagnes heeft het ELZ al expertise opgebouwd. “Met die kennis zetten we opnieuw onze schouders onder deze nieuwe campagne. Het is belangrijk dat zoveel als mogelijk mensen zich laten vaccineren. En dat vraagt een aanpak op verschillende niveaus.”

Een afspraak maken kan via de huisarts of apotheker en op www.vaccovid.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus