Foto: Sam Coremans

Twintiger die in Leuven controleurs van De Lijn te lijf gaat met broeksriem veroordeeld tot werkstraf

Een jonge twintiger is veroordeeld tot een werkstraf en een geldboete omdat hij vorig jaar in Leuven enkele controleurs van De Lijn had verwond. Het incident speelde zich af op de drukke Bondgenotenlaan, toen de man betrapt werd op zwartrijden.

Op 22 april 2022 hielden drie controleurs van De Lijn een routinecontrole in de Bondgenotenlaan in Leuven. Toen ze een bus aan de kant zetten, bleek al snel dat een jonge twintiger geen geldig ticket op zak had. Hij reageerde meteen erg agressief en ging zelfs helemaal door het lint toen de controleurs er de politie wilden bij halen. 

Hij sloeg een controleur op de keel, een andere gaf hij een vuistslag in het gezicht. Daarop ging hij lopen. Maar daar bleef het niet bij. De man keerde terug met zijn broeksriem in de hand en haalde een derde keer uit. 

Volgens de man ging het om zelfverdediging omdat hij door de controleurs tegen de grond was gewerkt. De rechter zag dat anders. Hij veroordeelde de man tot een werkstraf van 75 uur en een uitgestelde geldboete van 400 euro. Hij moet ook een schadevergoeding betalen aan de controleurs.

Meest gelezen