M.C., de tweede leerkracht die werd aangehouden voor zedenfeiten in Blankenberge, is vrijgelaten

M.C. werkte in het Sint-Jozef Sint-Pieter in Blankenberge.© jve

Blankenberge -

M.C. (31), de tweede leerkracht van het Sint-Jozef Sint-Pieter die werd aangehouden voor zedenfeiten, is recent vrijgelaten. De dertiger werd eind mei opgepakt op verdenking van grooming en aanzetten tot ontucht van minderjarigen. “Ik kan zijn vrijlating bevestigen”, aldus meester Dirk Vandamme.

Junior Verbeeke en Celina Cazzetta

De bom barstte rond Hemelvaart in het Sint-Jozef Sint-Pieter toen een leerkracht werd aangehouden voor zware zedenfeiten met enkele minderjarige leerlingen van de school. Sindsdien vertoeft T.L. nog altijd in de cel: zijn aanhouding werd recent nog eens twee maanden verlengd. Niet veel later belandde ook zijn collega M.C. in de gevangenis. De dertiger wordt verdacht van grooming en aanzetten tot ontucht van minderjarigen en verbleef sinds eind mei in de cel.

In zijn woning

Ook zijn aanhouding werd meermaals bevestigd, maar onlangs kwam M.C. vrij. “Ik kan dat bevestigen”, aldus meester Dirk Vandamme, zijn raadsman. “Verder onthou ik mij van alle commentaar over dit dossier.” In tegenstelling tot zijn collega speelden de feiten van M.C. zich af in de privésfeer. “Het gaat over een personeelslid dat minderjarigen online op een ongepaste manier zou hebben benaderd”, klonk het op 1 juni bij zijn werkgever, het Sint-Jozef Sint-Pieter. De dertiger werd toen ook preventief geschorst.

M.C. zou al een tweetal weken opnieuw thuis zijn. Dat wordt aan onze redactie bevestigd. Welke voorwaarden aan zijn vrijlating zijn verbonden, is momenteel niet bekend. Het parket van West-Vlaanderen is momenteel niet bereikbaar voor commentaar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen