Nu al controverse rond Britse ‘Blind Getrouwd’: makers doen alsof bruidegom niet weet dat hij met trans vrouw trouwt

Het nieuwe seizoen van de Britse ‘Married At First Sight’ is nog niet begonnen, maar de makers liggen al onder vuur. Eén van de bruiden dit jaar is een trans vrouw. In de eerste aflevering zou geïnsinueerd woord dat er een conflict ontstaat wanneer haar bruidegom de waarheid pas na het jawoord ‘ontdekt’, maar de zender moest toegeven dat daar niets van klopt. De man was perfect op de hoogte. Kijkers beschuldigen Channel 4 nu van ‘manipulatie’ van het verhaal.

edb

De Britse zender Channel 4 heeft zichzelf in de voet geschoten met een verhaallijn waaruit ze vermoedelijk veel sensatie hoopten te halen. Ella Morgan werd geselecteerd als één van de bruiden die blind zal trouwen. De Britse werd geboren in een mannenlichaam en voltooide haar transitie toen ze 21 jaar was. Ze zal te zien zijn in de eerste aflevering van Married At First Sight, die maandag wordt uitgezonden in het Verenigd Koninkrijk.

Een select publiek van onder meer pers kreeg al een aflevering te zien in avant-première. Die zorgde meteen voor opschudding. De eerste beelden doen vermoeden dat Ella pas uren na de ceremonie tegen haar kersverse man vertelt dat ze transgender is. Er wordt geïnsinueerd dat hij volledig uit de lucht valt en geschokt is door de mededeling.

Channel 4 zag zich genoodzaakt een statement uit te brengen. Daarin zegt de zender dat de bruidegom - met toestemming van Ella - op voorhand op de hoogte gebracht werd van het feit dat zijn bruid een trans vrouw is. “Beide partijen hebben op dat moment besloten het proces verder te zetten”, klinkt het. Het moment waarop Ella haar man ‘vertelt’ dat ze trans is, blijkt dus volledig in scène gezet.

Channel 4 wordt er nu van beschuldigd de beelden en het verhaal te ‘manipuleren’. Dat is niet de eerste keer. De Britse versie van Blind Getrouwd staat erom bekend erg geregisseerd en gericht op sensatie te zijn, net als de Australische versie. Deze keer gaat het wel om een erg gevoelig, moeilijk onderwerp. Channel 4 benadrukt dat, hoewel het programma opgezet spel is, de match voor Ella wel “met veel zorg” gekozen werd. De man die met Ella trouwde - zijn naam is nog niet bekend - zou volgens Daily Mail “furieus” zijn over de manier waarop hij tijdens en na het programma behandeld is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER