Radio2

Expositie over Panamarenko in As toont nooit eerder vertoonde stukken

Vanaf dit weekend verwelkomt de gemeente As een tentoonstelling over de bekende Belgische kunstenaar Panamarenko in de Sint-Aldegondiskerk. De collectie bestaat uit originele tekeningen, foto's en handgemaakte objecten. "Sommige stukken die we hier tentoonstellen, zijn nog nooit eerder vertoond aan publiek", vertelt Patrick Hermans, de eigenaar van de collectie.

In de gemeente As staat de hele maand een tentoonstelling van Panamarenko, de bekende Belgische kunstenaar en wetenschapper. De tentoonstelling staat in de Sint-Aldegondiskerk, waar zo'n 100 kunstwerken van Panamarenko te zien zijn. De collectie bestaat uit originele tekeningen, foto's en handgemaakte objecten uit zijn atelier in Antwerpen.

Radio2

De collectie wordt tentoongesteld door Art Loft Maastricht. "De verzameling is het werk van jarenlange collectieopbouw", vertelt eigenaar Patrick Hermans. "Een groot deel kwam tot stand door de volledige overname van de collectie van een van de grootste verzamelaars van werk van Panamarenko in België eind 2022. Sommige stukken die we hier tonen, zijn nog nooit eerder vertoond aan het publiek."

Duik hier mee achter de schermen van de tentoonstelling.

Verschillende steden

"De tentoonstelling geeft een heel goed overzicht van de beginjaren van Panamarenko", zegt Jan Lattine, lid van de culturele raad van de gemeente As. "De tentoonstelling is al in verschillende steden geweest, zelfs al in Parijs. We zijn als gemeente dan ook heel trots dat we deze tentoonstelling hier mogen ontvangen."

Radio2

De tentoonstelling loopt van As van zaterdag 16 september tot en met zondag 1 oktober in de Sint-Aldegondiskerk in As.

Meest gelezen