Social / VTM Nieuws
Volledig scherm
© Social / VTM Nieuws

KIJK. “Behandeld als hooligans”: ook verzorger Evenepoel aangepakt door Spaanse politie, Jumbo-Visma dient klacht in

Gisteren toonde de Spaanse politie zich in de Vuelta niet voor het eerst te ijverig. Jumbo-Visma verzorger Kevin Nyssen werd hardhandig tegen de grond gewerkt. Hij hield er een zware hersenschudding aan over - zijn ploeg diende bij de koersorganisatie een klacht in tegen de Spaanse politie. Ook David Geeroms, vaste verzorger van Remco Evenepoel, kreeg te maken met de Guardia Civil. “Zo agressief, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Ik heb er een verrekking in de arm aan overgehouden.”

21 reacties

  • Peter Johan

    8 maanden geleden
    De politie moet zijn werk doen, beste Dirk en Nikky... De hooligans en opdringerigen van de renners / spelers / whatever weghouden, maar ja, da's natuurlijk moeilijker dan met 4 iemand tegen de grond te werken die probeert te doen wat de politie nalaat te doen. Allemaal een groot gedacht van zichzelf, omdat er een revolvertje aan hun broek hangt, tot 't er op aan komt van de JUISTE personen tegen te houden of tegen de grond te werken, daar zijn ze dan ineens te plat voor...
  • Nikky Abbeloos

    8 maanden geleden
    Van een ordehandhaver moet je afblijven!!!! Niet meer of minder.
  • miem van hoef

    8 maanden geleden
    Het is niet de guardia civil maar de policia nacional die de verzorger bedaart nadat hij de verzoger ) begon met te duwen. Hij komt er goedkoop bvan af want hij stelt een gewelddaad tegen een ordehandhaver.
  • Ingrid GUNTHER

    8 maanden geleden
    Een zware hersenschudding door op zijn gat te vallen?? Een politieman duw je niet, punt uit. Hij dacht dat hij in België bezig was maar in Spanje lachen ze niet mer handtastelijkheden tegenover Politie hoor.
  • jos meurrens

    8 maanden geleden
    Om te beginnen is dat NIET de Guardia Civil,maar wel de Policia Nacional, een hemelsbreed verschil,maar geen van beide politiediensten laten met zich sollen.Als de politie niet zijn werk doet dat wordt er gereclameerd en als ze hun werkt doen ook. Bravo voor de politie, en... zij kennen ondertussen ook wel de Nederlanders.Spaanse politiemensen hebben dan ook een serieuze opleiding gevolgd, het zijn geen doetjes en alles volgens het boekje.