Opnieuw geval van geweld met tieners in schoolbuurt: meisje krijgt rake klappen, burgemeester overweegt plaatsverbod

Ninove -

In de schoolomgeving van het Atheneum in Ninove, vlak bij het station, is donderdagnamiddag een vechtpartij ontstaan tussen jongeren. Een meisje kreeg daarbij rake klappen. Wat de aanleiding is voor het geweld, is momenteel nog onduidelijk.

Brent Saey

De feiten speelden zich donderdagnamiddag af vlak bij het station van Ninove. Op beelden die via sociale media werden verspreid, is te zien hoe jongeren het met elkaar aan de stok hebben gekregen. Een meisje werd daarbij geslagen en geschopt.

Het zou gaan om leerlingen van het Atheneum in Ninove. Wat de precieze aanleiding is van het incident, is niet meteen duidelijk.

LEES OOK. Moeder van slachtoffer Zelzaatse ‘pestbende’: “Mijn dochter is doodsbang en durft niet meer naar buiten”

Strafbare beelden

De politie van Ninove kreeg donderdagavond melding van de vechtpartij tussen de schooljongeren na schooltijd. Het hele gebeuren werd gefilmd door omstaanders. De politie van Ninove stelde meteen een proces-verbaal op. De feiten worden nu verder onderzocht via het opsporingsonderzoek dat gevoerd wordt door het parket van Oost-Vlaanderen.

“Wij willen benadrukken dat ook makers en verspreiders van beelden zich schuldig maken aan strafbare feiten en roepen op om de telefoons te gebruiken om de hulpdiensten te verwittigen in plaats van het maken en verspreiden van de gewelddadige beelden”, aldus een woordvoerder van de lokale politie.

De politie van Ninove gaat nu extra patrouilles uitvoeren in de schoolomgeving bij aanvang en einde van de schooldag.

LEES OOK. Karen Damen roept op tot einde van het geweld na de harde beelden uit Zelzate: “Mijn hart is in duizend stukken gebroken”

“Niet getolereerd”

Burgemeester Tanja De Jonge (Open Vld) laat intussen weten dat ze de schooldirectie heeft gecontacteerd. Ze overweegt een plaatsverbod. “Geweld is onaanvaardbaar en wordt niet getolereerd, heel wat ouders van schoolgaande kinderen maken zich terecht ongerust vandaar de intentie om ook samen met de school in dialoog te gaan om maatregelen af te spreken”, zegt ze.

LEES OOK. “Kus, kus!” Jongen vernederd en geslagen, meisje zwaar aangepakt door bende in Zelzate: heftige beelden circuleren op sociale media

Hallucinante video van vechtpartij aan GO! Atheneum in Ninove, parket start onderzoek.© TV Oost

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER