Mathematisch kan het nog: Marouane Fellaini en Shandong Taishan blijven strijden voor titel ondanks grote kloof met leider

Marouane Fellaini en Shandong Taishan hebben vrijdag op de 25e speeldag van de Chinese Super League hun plicht vervuld tegen laagvlieger Qingdao Hainiu. Ze wonnen met 4-2, met onder meer een tiende seizoenstreffer van Fellaini, en dikten hun puntentotaal daarmee aan tot 47 eenheden.

Quinten Torfs
Bron: BELGA

Met nog vijf speeldagen voor de boeg is het seizoenseinde in zicht in de Chinese voetbalcompetitie. De landstitel lijkt ver weg voor de ploeg van Fellaini, die zich op negen punten van leider Shanghai op de tweede plaats bevindt. Fellaini en co. geven zich echter niet gewonnen. Ze wonnen zes van hun zeven laatste competitiewedstrijden en staan bovendien ook in de halve finales van de beker.

Fellaini maakte onlangs bekend aan het einde van het seizoen afscheid te zullen nemen van Shandong. Hij won met de Chinese ploeg al eenmaal de landstitel (2021) en driemaal de beker (2020, 2021 en 2023). In zijn laatste jaar maakt Fellaini nog een goede kans op nieuwe bekerwinst, maar ook in de competitie is er nog een sprankeltje hoop.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer