Truienaar Dries Vrancken beleefde weinig plezier aan zijn grote debuut onder de lat.© Geert Tresignie (GTG)

BELGIË 2 - OEKRAÏNE 10   lite Ronde WK-kwalificatie 

Koude douche voor Red Devils Futsal tegen Oekraïense profs: 2-10!

De Elite Ronde van de Europese WK-kwalificatie is de Betcenter Futsal League niet. Oekraïne legde op de openingsdag in Roosdaal de gebreken van onze nationale futsalploeg bloot. Profs te sterk voor amateurs. Logisch, maar wel een koude douche: 2-10.

Jo Trekels

Karim Bachar hamerde erop in de voorafgaande persbabbel. “Geen domme fouten maken, want topteams profiteren daar altijd van”, verwittigde de bondscoach. Het mocht niet baten. Na welgeteld elf seconden verzilverde het nummer tien van de wereld al een corner. Dries Vrancken had de voorkeur gekregen op Mustafa Idrissi. Veel plezier beleefde de Truiense doelman van FULL Hasselt er niet aan, want in de eerste helft slikte hij nog zes goals. Een noodlottige terugspeelbal van kapitein Sababti, mak verdedigen van Ouadi, Dahbi die in het zicht liep, geen restverdediging…. Telkens liep er wel iets spaak. Ontnuchterend. 1-7 was de gruwelijke ruststand.

Bondscoach Karim Bachar.© Geert Tresignie (GTG)

Nee, België had hier niet meer van terug. Zeker niet zonder de geschorste speerpunten Rahou en Ghislandi. Bachar nam Vrancken in bescherming en bracht Idrissi. Voor een frisse start en zijn betere voeten. Hij kreeg... onzeker keeperswerk en dubbele cijfers. Of er ook goed nieuws was? Ja, El Fakiri zorgde voor een tweede, verdiende eerredder. Van Limburgse zijde waren de invalbeurten van de jarige Ilias Kaddouri (Hasselt) en Benneth Vaelen (Eindhoven) leuk. Ook niet meer. Woensdag trekken de Belgen naar Servië voor een tweede van zes kwalificatieduels. Opnieuw een profploeg.

De jarige Ilias Kaddouri mocht invallen.© Geert Tresignie (GTG)

Benneth Vaelen mocht zijn eerste minuten in het shirt van België maken, maar kon er niet echt van genieten. “Ik ben trots dat ik mocht debuteren, maar het waren natuurlijk niet de gedroomde omstandigheden”, lachte de Dilsenaar groen. “Het stond al 1-9 en het is niet dat Oekraïne gas terugnam. Ze zijn niet spectaculair, maar wel o zo gedisciplineerd en efficiënt. Ik kan niet één uitblinker aanduiden, ze waren allemaal even goed. Wij kenden een totale offday. We maakten fouten en misten ook Rahou en Ghislandi, die iets extra’s kunnen brengen. Positief is dat het maar om drie punten gaat en we woensdag alweer aan de bak mogen.”

De Limburgse T2 Carmelo Nieddu beaamde: “Individuele fouten die we normaal niet maken in tien wedstrijden, maken we nu allemaal in één keer. Het was pijnlijk, maar we moeten al het werk van de voorbije jaren nu niet weggooien. We moeten mentaal klaar zijn en opnieuw het echte België laten zien.”

© Geert Tresignie (GTG)

BELGIË: Vrancken, Sababti, Grello, Adnane, Ouadi, Dilliën, Lamsaiah, Buyl El Fakiri, , Dahbi, Kaddouri, Vaelen, Abdelhakim Sababti, Idrissi. DOELPUNTEN: 1’ Shoturma 0-1, 10’ Pediash 0-2, 10’ Shved 0-3, 12’ El Fakiri 1-3, 13’ Melnyk 1-4, 14’ Abakshyn 1-5, 19’ Abakshyn 1-6, 20’ Abakshyn 1-7, 23’ Pediash 1-8, 26’ Korsun 1-9, 36’ El Fakiri 2-9, 39’ Fareniuk 2-10. GELE KAART: Buyl.

  Geert Tresignie (GTG)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer