Zes huizen beschadigd bij zware explosie op Kiel: drie verdachten opgepakt, alles wijst op afrekening in drugsmilieu

Antwerpen -

Bij een zware aanslag in de Berendrechtstraat op het Kiel in Antwerpen zijn vrijdagavond rond 21u zes woningen en een aantal geparkeerde voertuigen beschadigd geraakt. Alles wijst op een afrekening in het drugsmilieu. Vorige maand werd op dezelfde plaats ook al een voertuig in brand gestoken. De politie heeft in de omgeving drie verdachten opgepakt.

De ontploffing was volgens getuigen zo krachtig dat ze tot ver buiten de wijk het Kiel te horen was. Zes huizen en enkele auto’s raakten beschadigd bij de explosie. De politie heeft drie jonge Nederlandse verdachten opgepakt.

Volgens de eerste berichten gaat het om een aanslag binnen het drugsmilieu. “Er zijn geen gewonden gevallen”, aldus politiewoordvoerder Wouter Bruyns van de politiezone Antwerpen. “Als gevolg van de explosie zijn er wel zes woningen beschadigd. Het gaat dan vooral om glasschade en schade aan rolluiken. Er zijn ook twee voertuigen die schade hebben opgelopen.”

Wat voor explosief er vrijdagavond is ontploft, is nog niet duidelijk. “Het gerechtelijk labo en DOVO komen ter plaatse voor onderzoek”, aldus de politiewoordvoerder. “Kort na de feiten hebben we in de omgeving hebben we drie jongeren aangetroffen, waarvan we willen weten of ze mogelijk iets met de feiten te maken hebben.”

Alles wijst op een aanslag in het drugsmilieu. Begin augustus vond er ook al een incident plaats in de Berendrechtstraat, op bijna exact dezelfde locatie als waar vrijdagavond een explosief tot ontploffing werd gebracht. Onbekenden staken toen een voertuig in brand, dat gelinkt kon worden aan de vrouw van een gekende drugscrimineel.

De brandstichting werd toen ook al gelinkt aan een explosie in de wijk Sint-Andries, die tegen dezelfde drugssmokkelaar zou zijn gericht. De daders lieten toen een niet mis te verstane boodschap achter op een rolluik: “Sidou Dief.” Sidou is de bijnaam van een drugscrimineel die in Dubai zou verblijven. Hij zou in conflict zijn geraakt Housni A., een andere grote drugscrimineel in Dubai die door ons land wordt gezocht.

© BFM

© BFM

(JVdA)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen