Philippe Vansteenkiste van slachtoffervereniging V-Europe spreekt van “gemengde gevoelens”.© BELGA

Advocaat slachtoffers terreuraanslagen reageert na uitspraak straffen: “Gemengde gevoelens”

De slachtoffers reageerden met gemengde gevoelens op het arrest dat werd uitgesproken in het proces over de aanslagen in Zaventem en Maalbeek. “Ik moet het eerst allemaal nog wat laten bezinken, maar nu is dat alleszins hoe ik me voel”, zei Philippe Vansteenkiste van slachtoffervereniging V-Europe in een eerste reactie.

“Maar ik wil wel benadrukken dat ik respect heb voor de beslissing van de jury. Zelfs al ben ik het er niet helemaal mee eens. Dat kan in een democratie.” Hij heeft het onder meer moeilijk met de beslissing om Abdeslam geen nieuwe straf te geven. “Ze hebben hem nochtans wel schuldig bevonden aan terroristische moorden.” En dat Abrini niet opnieuw levenslang krijgt ligt ook moeilijk. “Hij en Osama Krayem, die wel levenslang krijgt, hebben allebei beslist om zichzelf niet op te blazen. Maar Krayem heeft zijn bom weer meegenomen, Abrini heeft ze gewoon achtergelaten op de luchthaven.”

LEES OOK. OVERZICHT. Veroordeelden kennen hun straf na terreurproces: geen extra straf voor Abdeslam, Abrini ontsnapt aan nieuwe levenslange celstraf

(SDB)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer