Door de droogte vallen de bladeren al, maar door de wind zullen de komende week nog meer vallen

Geniet nog van het nazomerweekend, want volgende week wordt het herfstig

De komende dagen kunnen we nog even proeven van een nazomergevoel, maar na het weekend zal de naderende herfst zich de komende week al laten voelen. Dat zegt VRT-weervrouw Sabine Hagedoren. Dit weekend kunnen er 's avonds en 's nachts wel regen- of onweersbuien zijn.

Wie buiten nog wil profiteren van de zon, zal vandaag en morgen nog aan zijn trekken komen, want dit weekend krijgen we overdag temperaturen van 23 graden aan zee en tot 26 graden in het binnenland. “Dus echt wel aangename, zomerse warmte”, zegt weervrouw Sabine Hagedoren in “De weekwatchers” op Radio2.

Videospeler inladen...

De zon schijnt op de meeste plaatsen, al is er sinds vanochtend wat hoge sluierbewolking en in de loop van de dag zal er wat stapelbewolking komen, voorspelt de weervrouw. In de loop van de komende nacht kunnen er lokaal buien vallen, met donder en bliksem erbij, waarschuwt Hagedoren. 

Het koelt 's nachts ook goed af, met temperaturen van 14 tot 18 graden. Maar daarna, morgen, wordt het een mooie, zonnige nazomerdag met temperaturen van 22 graden aan de kust tot meer dan 25 graden in het binnenland. Zondagavond kunnen er opnieuw regen- en onweersbuien vallen.

Herfstig

Na het nazomerweekend, zal de naderende herfst zich de komende week al laten voelen. Maandag wordt het nog wel 23 à 24 graden, maar tegelijk wordt het een pak wisselvalliger met regen- en onweersbuien die afgewisseld worden met opklaringen. 

Vanaf dinsdag zal de wind een tandje bijsteken, tot windkracht 4 à 5, uit het zuidwesten. Daardoor zal het wat koeler aanvoelen bij temperaturen van 18 à 19 graden. “We zullen dus een jasje of een truitje mogen aantrekken en een paraplu mogen bovenhalen, want ook dinsdag zullen er buien vallen”, waarschuwt de VRT-weervrouw.

Woensdag, zo blikt Hagedoren verder vooruit, wordt het weer wat zachter, al blijft de wind van de partij. Tegelijk wordt het op de meeste plaatsen droger. “Donderdag wordt het op en top herfst, want dan trekt er van west naar oost een regenzone over het land met regen en wind, terwijl de temperaturen nog behoorlijk rond de 22 graden zullen hangen."

"Na die storing wordt het vrijdag weer wat droger, met een paar buien en temperaturen van 18 tot 19 graden. Normale temperaturen voor de tijd van het jaar dus”, besluit Hagedoren.

Meest gelezen