Foto: Rob Voss www.robvoss.nl

Voortvluchtige serieverkrachter na acht dagen opgepakt in Luik

Een voortvluchtige serieverkrachter die tien jaar cel had gekregen omdat hij drie vrouwen verkracht had, is deze week opgepakt. De man stond tot de dag van zijn veroordeling onder elektronisch toezicht, maar ontdeed zich toen van zijn enkelband en sloeg op de vlucht. Na acht dagen zoeken kon de federale politie de man inrekenen.

Op 6 september werd een 31-jarige man uit Beyne-Heusay, in de provincie Luik, veroordeeld tot 10 jaar cel en 5 jaar terbeschikkingstelling omdat hij vorig jaar drie vrouwen had verkracht. 

Tot de dag van zijn veroordeling stond hij onder elektronisch toezicht, maar op de dag van zijn veroordeling ontdeed de man zich van zijn enkelband en sloeg hij op de vlucht. Prompt werd het Fugitive Active Search Team (FAST) van de federale gerechtelijke politie ingeschakeld, dat zowel in België als in het buitenland zocht naar sporen van de veroordeelde. 

De speurders konden de man, die als uiterst gevaarlijk stond geseind, na enkele dagen lokaliseren en zaten hem sindsdien op de hielen. Uiteindelijk kon de politie de man donderdag, acht dagen na zijn vlucht, arresteren in Jupille-sur-Meuse. Na zijn arrestatie werd hij overgebracht naar de gevangenis, waar hij nu zijn straf uitzit.

Meest gelezen