Eerste bezoekers sprinten naar de biertent voor start Oktoberfest in München

In de Beierse hoofdstad München zijn al duizenden bezoekers opgedaagd voor de officiële opening van het ‘Oktoberfest’. Toen even na 9 uur de toegang tot het feestterrein geopend werd, ging het bij menig toeschouwer in galop naar de biertent om een goede plek te bemachtigen.

Bron: BELGA

Sommigen van het overwegend jonge publiek stonden al voor zonsopgang aan de ingang te wachten om bij de eersten naar binnen te kunnen gaan.

De dorstigen werden echter nog niet meteen gelaafd. Wie in de biertent zit, moest tot de middag wachten op het eerste glas bier. Burgemeester Dieter Reiter stak uiteindelijk om twaalf uur met twee slagen het eerste (houten) vat aan. “Ozapft is” - het is getapt - sprakt Reiter daarbij de traditionele woorden uit. Minister-president van Beieren Markus Söder kreeg het eerste glas en ze toostten samen op een goed verloop van het bierfeest.

De organisatie van het Oktoberfest verwacht volgens het Duitse persbureau dpa dit jaar zeker zes miljoen bezoekers van over de hele wereld, vaak gekleed in lederhosen of dirndl. Dat zouden er meer zijn dan op de editie van vorig jaar, het eerste Oktoberfest sinds de coronapandemie. Dit jaar zijn zonnige herfstdagen voorspeld, terwijl vorig jaar het slechte weer voor minder bezoekers zorgde. Ook duurt het festival dit jaar twee dagen langer, tot dinsdag 3 oktober.

Bezoekers betalen vanwege de inflatie gemiddeld 6 procent meer voor een biertje dan vorig jaar. Bier kost nu tussen de 12,60 en 14,90 euro per liter. Wel is er gratis water.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer