Een leerkracht van een school voor speciaal onderwijs in Amsterdam nam vijftien leerlingen mee naar de Efteling, zonder dat de schoolleiding dat wist.
Volledig scherm
Een leerkracht van een school voor speciaal onderwijs in Amsterdam nam vijftien leerlingen mee naar de Efteling, zonder dat de schoolleiding dat wist. © ANP

Juf neemt leerlingen uit speciaal onderwijs stiekem mee naar Efteling, maar valt daarna door de mand: op staande voet ontslagen

Een juf op een school voor speciaal onderwijs in Amsterdam heeft in maart vijftien leerlingen stiekem meegenomen naar de Efteling. De directeur wist niet beter dan dat ze naar Space Expo in Noordwijk zouden gaan, maar de juf zette koers naar Kaatsheuvel. Omdat een van de busjes waarin ze onderweg waren te hard reed op de snelweg en een boete kreeg, viel ze door de mand. De school was niet blij met de ‘verrassing’ en heeft de juf op staande voet ontslagen.

17 reacties

  • Pascale Van Camp

    8 maanden geleden
    Wie was de andere persoon die meegegaan is en het betaald heeft? Die moest zeker al een speciaal bewijs van goed gedrag en zeden hebben om met kinderen te werken. Ze hebben dan ook nog te snel gereden en niemand anders wist waar ze waren die dag en dan moesten de kinderen nog liegen tegen iedereen ook. Lijken mij echt wel gegronde redenen voor ontslag.
  • Kristel Laurent

    8 maanden geleden
    Wát een leuke juf ! Ze zál “haar kindjes” wel goed kennen en aanvoelen wat ze hét liefste wensen… zó jámmer dát ze werd ontslagen omdat ze haar hart volgde. Waarmee maak je kinderen gelukkiger? Misschien een vraagje voor de directie om zich te stellen…
  • Yves Verstrynge

    8 maanden geleden
    Had ik waarschijnlijk ook gedaan...mijn Belgische steun heb je volledig
  • MYRTHE PASS

    8 maanden geleden
    Liever de Efteling dan Space Center en dat zal die juf ook voor haar klaskinderen gedacht hebben. De externe begeleider is mee verantwoordelijk. Een juf kent haar kinderen beter dan een directeur. Het uitje is goed verlopen en een zwemdiploma is niet nodig om de Efteling binnen te gaan.
  • Jeffrey Janssens

    8 maanden geleden
    Soms moet je eens iets doen wat niet mag, dan weet je dat je terug leeft, wat een hoop bullshit om een top initiatief.... Topjuf!