Aan het nieuwe tentenkamp in Elsene, vlak bij het Flageyplein, brak zaterdagochtend een grote vechtpartij uit (l.). Sien De Ridder van collectief 'Stop De Opvangcrisis' (r.)
Volledig scherm
PREMIUM
Aan het nieuwe tentenkamp in Elsene, vlak bij het Flageyplein, brak zaterdagochtend een grote vechtpartij uit (l.). Sien De Ridder van collectief 'Stop De Opvangcrisis' (r.) © Dieter Nijs / CSD

Dakloze asielzoekers willen zelfs na zware vechtpartij tentenkamp niet verlaten: “Als er iets gebeurt buiten het kamp, zal niemand daar om geven”

Bij een grote vechtpartij aan het nieuwe tentenkamp in Elsene, vlak bij het Flageyplein, zijn zaterdagochtend zes gewonden gevallen. Mensen van buiten het kamp zouden kampbewoners hebben aangevallen om hun telefoons te stelen. Twee personen werden daarbij aangehouden en in een gesloten centrum geplaatst volgens het kabinet van Staatssecretaris Nicole de Moor. Het ging om vluchtelingen die een weigeringsbeslissing hadden gekregen. Toch willen de kampbewoners het kamp niet verlaten. Volgens collectief ‘Stop de Opvangcrisis’, dat het voor de dakloze asielzoekers opneemt, zijn de gebeurtenissen van zaterdagochtend geen alleenstaand geval. “Het toont nog maar eens aan hoe gevaarlijk het is om op straat te leven.”