© AP

SERIE A. Inter vernedert AC Milan in stadsderby, bekijk heerlijke goal van Thuram

Op de vierde speeldag in de Serie A heeft Inter Milaan zaterdagavond de Derby della Madonnina tegen stadsrivaal AC Milan op overtuigende wijze gewonnen. Inter won de heruitgave van de halve finale in de Champions League met 5-1 na onder meer een prachtig doelpunt van Marcus Thuram.

Belga

Henrikh Mkhitaryan (5”) liet de Nerazzurri al een eerste keer vroeg juichen, maar de spotlight verschoof daarna naar zijn ploegmaat Marcus Thuram (37”). De Franse international en zoon van Lilian Thuram pikte een verloren bal op, kapte aan de rand van het zestienmetergebied naar binnen en fusilleerde Milan-keeper Mike Maignan met een fantastisch schot in de kruising.

Na rust stuurde Olivier Giroud Rafael Leao in het straatje, waarna de Portugees oog in oog met Yann Sommer koelbloedig afwerkte voor AC Milan. Een kleine twintig minuten voor tijd diende Mkhitaryan de Rossoneri de doodsteek toe, toen de 34-jarige Armeniër zijn tweede van de avond via Milan-verdediger Malick Thiaw voorbij Maignan schoot. Hakan Calhanoglu (78”) duwde zijn ex-club op strafschop nog dieper in de put, Davide Frattesi (90”+3”) maakte in het slot de pandoering compleet.

Eerder zaterdag won Juventus de topper tegen Lazio. In het Allianz Stadium in Turijn won de Oude Dame met 3-1 van de Romeinen. Federico Chiesa (26”) en twee keer Dusan Vlahovic (10” en 67”) tekenden voor de doelpunten van de thuisploeg, Luis Alberto (64”) kon tegenscoren voor Lazio.

Assist van Koni De Winter tegen Napoli

Koni De Winter en Genoa speelden 2-2 gelijk tegen kampioen Napoli. Vijf minuten voor rust kwam Genoa op voorsprong. De Winter verlengde een hoekschop met het hoofd, Mattia Bani kopt het leer tegen de touwen. Na de pauze verdubbelde Mateo Retegui (56”) de voorsprong. Maar met late treffers van Giacomo Raspadori (76”) en Matteo Politano (84”) sleepte Napoli nog een punt uit de brand. De Winter kreeg een gele kaart in de 32e minuut.

In de tussenstand heeft Inter na vier speeldagen nog altijd het maximum van de punten. Juventus volgt als tweede op twee punten, AC Milan is derde met drie eenheden minder. Lazio heeft zijn start gemist en is pas vijftiende met amper drie punten. Met 7 punten uit vier matchen staat Napoli op de vijfde stek. Genoa is 12de met 4 punten.