Vliegtuig van stuntteam Italiaanse luchtmacht neergestort, 5-jarig kind overleden

Een vliegtuig van een speciale eenheid van de Italiaanse luchtmacht die demonstratievluchten uitvoerde, is neergestort en in brand gevlogen nabij Turijn. Daarbij is een 5-jarig kind om het leven gekomen. De piloot heeft het overleefd met dank aan zijn schietstoel en parachute.

jvh
Bron: BELGA

Het ongeluk gebeurde in de gemeente San Francesco al Campo, vlakbij een startbaan van het vliegveld van Turijn. Het vliegtuig van de eenheid Frecce Tricolori (‘Driekleurige Pijlen’) stortte vlak na het opstijgen neer. De oorzaak van de crash is nog niet bekend: sommige ooggetuigen spraken over een zwerm vogels die het opstijgen belemmerde, maar dat is niet bevestigd.

Het 9-jarige broertje van het 5-jarige kind werd met zware brandwonden in een ziekenhuis opgenomen. Ook de ouders werden met brandwonden naar een ziekenhuis gebracht.

De ‘Frecce Tricolori’ waren het hoogtepunt van een luchtvaartfestival op de luchthaven dit weekeinde, ze zouden het evenement zondag afsluiten. Het evenement was onderdeel van vieringen van de honderdste verjaardag van de Italiaanse luchtmacht. Het evenement in Turijn werd meteen afgelast. De luchthaven van Turijn was enige tijd dicht als gevolg van het ongeluk.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER